Israel-sjefen mener Norge er vel så gode som England og Italia

Snakker opp U21-gutta før EM-debuten.

SKRYTER AV NORGE: Israels landslagssjef Guy Luzon på pressekonferansen på Netanya stadion i ettermiddag. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SKRYTER AV NORGE: Israels landslagssjef Guy Luzon på pressekonferansen på Netanya stadion i ettermiddag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

TEL AVIV (Dagbladet): Israels landslagstrener gjør sitt beste for å snakke opp Norge før morgendagens EM-åpning i Netanya.

Guy Lazon har åpenbart gått samme skole som Egil Drillo Olsen, og gjør det klinkende klart for de lokale journalistene at han anser Norge som favoritt.

- Jeg vet at det norske laget er veldig fysisk sterkt. At de slo Frankrike, som jeg anser som det beste laget i Europa, det forteller meg at de kan gå hele veien, sier Lazon.

- Etter min mening er ikke Norge mindre sterke enn Italia og England, de er vel så gode som dem, fortsetter 37-åringen.

Det betyr derimot ikke at israelerne skremmes av Norge, som Luzon ikke ønsker å plukke fra hverandre ved å nevne noen navn å se opp for.

- Vi er fokuserte på vårt eget lag, vi kjenner ikke de andre spillerne så godt. Frykt er ikke noe jeg forbinder med sport. Men Norge er favoritter i morgen, sier han.

Lazon måtte igjen forsvare utelatelsen av Maccabi Tel Aviv-spillerne Dor Micha og Moshe Lugasi, men står fast på at laget hans er godt forberedt til morgendagen.

- Det israelske laget i dette mesterskapet er det samme som dere har sett mot Holland og Tyskland (to 1-2-tap i privatkamper før mesterskapet, journ.anm). Vi ønsker å score mål, sier treneren.