- Israel vil saksøke NFF

Flere israelske medier hevder det israelske fotballforbundet vil saksøke NFF etter avlysningen av kveldens landskamp. Summen: 800 000 norske kroner.

UKJENT: NFFs generelasekretær, Pål Bjerketvedt, kjenner ikke til de israelske opplysningene, men sier NFF er innstilt på å dekke sine forpliktelser. Foto: Vidar Ruud / NTB
UKJENT: NFFs generelasekretær, Pål Bjerketvedt, kjenner ikke til de israelske opplysningene, men sier NFF er innstilt på å dekke sine forpliktelser. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Kommunikasjonsdirektør i det israelske fotballforbundet, Shlomi Barzel, bekrefter overfor VG at de vil kreve erstatning av NFF, men at de ikke kommer til å saksøke fotballforbundet:

- Vi er i dialog, og har ikke oppgitt noen spesifikk sum. Vi vil være ærlige og ydmyke, og ønsker kun å få tilbake det vi har rett på, mener Barzel.

Privatlandskampen mellom Norge og Israel, som skulle bli spilt på Ullevaal stadion i kveld, ble avlyst bare få timer før kampstart.

Helsedirektoratet mente det var en risiko for smitte blant spillere og støtteapparat dersom kveldens landskamp mellom Norge og Israel ble gjennomført og avlyste kampen.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg i Israel og nå erfarer flere medier at Det israelske fotballforbundet vurderer å kreve NFF for kostnadene ved reisen til Norge.

Opplysningene bekreftes av forbundets kommunikasjonssjef i et intervju med TV-kanalen Sport 5.

- Det er ingen tvil om at saken ligger hos de lokale myndighetene og ikke hos det norske fotballforbundet, og i dette tilfellet kan hver lokale myndighet bestemme sine egne regler i henhold til UEFA-protokollen. Uansett planlegger det israelske forbundet å saksøke det norske forbundet for kostnadene ved reisen til Norge. Et beløp på rundt 80 000 euro (850 000 kroner), sier kommunikasjonssjef i Det israelske fotballforbundet, Shlomi Barzel, i intervjuet med TV-kanalen Sport 5.

- Innstilt på å dekke forpliktelser

Norges Fotballforbunds generalsekretær Pål Bjerketvedt kjenner ikke til opplysningene om et søksmål fra Det israelske fotballforbundet.

- Det kjenner jeg ikke til. Vi har gjort en vurdering som skyldes norske myndigheter og det er noen forhold som gir noen økonomiske forpliktelser som vi er innstilt på å ta, sier Bjerketvedt til Dagbladet.

- Uten at jeg kjenner detaljene, så er dette en så spesiell situasjon. Vi er innstilt på å dekke forpliktelser, sier han videre.

Spillerne overrasket

De israelske spillerne skal ha ønsket nyheten om avlysningen velkommen, samtidig som det kom overraskende på dem.

- Vi er fortsatt på hotellet, vi mottok beskjeden med overraskelse. Vi ble ikke fortalt om det var en tilknytning til corona eller ikke, bare at kampen var avlyst og at vi skulle reise til Tsjekkia. Hvis du spør meg, så har denne saken skapt støy her, sier en ikke navngitt spiller ifølge israelske Maariv.

Israels pressesjef vil på sin side ikke kommentere avlysningen.

«Ingen kommentar fra vår side angående den avlyste kampen», skriver Israels pressesjef Eitan Dotan i en melding til Dagbladet.

Det israelske landslaget blir i Norge til i morgen da de drar videre til Tsjekkia for Nations League-oppgjøret søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer