Israeler fikk Mourinhos jobb

Grant offisielt ny Chelsea-sjef.

(Dagbladet.no): Chelsea brukte ikke lang tid på å erstatte José Mourinho.

Kl. 12 sendte Chelsea ut en pressemelding der klubben feier alle spekulasjoner om et nytt toppnavn utenfra til Stamford Bridge til side.

Fotballdirektør Avram Grant (52) er fra nå Chelseas nye manager. Han får Steve Clarke som assistent - en jobb skotten også hadde under Mourinho.

Israelske Grant kom til Chelsea i sommer - fra en direktørjobb i Portsmouth.

Grant har tidligere trent det israelske landslaget og skal være en kompis av Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

I dagens pressmelding virker det som Grant og Clarke er klubbens nye permanente trenere.

- Klubben er glad for at vi har en erfaren mann i Avram, en som umiddelbart kan komme inn og hjelpe oss å nå våre mål, skriver Chelsea.

Grant var landslagstrener da Israel nesten klarte å kvalifisere seg til VM i 2006. Han har også trent Maccabi Tel-Aviv og Maccabi Haifa.

FRA DIREKTØR TIL MANAGER: Avram Grant får jobben som manager i Chelsea - den Jose Mourinho hadde inntil i natt. Foto: Scanpix/Ap
FRA DIREKTØR TIL MANAGER: Avram Grant får jobben som manager i Chelsea - den Jose Mourinho hadde inntil i natt. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Selv om Chelsea i dag ikke gir Grant tittelen midlertidig manager, så tror tidligere Chelsea-ving Pat Nevin at det er akkurat det israeleren er.

- Denne karen er ikke godt likt i Chelsea. Han kommer ikke til å vare, sier den tidligere Skottland-vingen til BBC.

Som TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener Nevin at Abramovitsj har siktet seg inn på Russlands landslagssjef Guus Hiddink.

- Jeg er sikker på at de ønsker seg Guus Hiddink. Men han er ikke ledig før Russland er ute av kampen om en plass i EM-sluttspillet, sier Nevin.

• Din kommentar: Blir Grant en suksess?

Israeler fikk Mourinhos jobb