Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Israelsk fotballag vil hete Trump

Fotballaget Beitar Jerusalem vil legge til USAs president til i navnet og hete Beitar «Trump» Jerusalem, opplyser klubben selv.

FANS: Tilhengerne til Beitar Jerusalem under en UEFA-cupkamp mot AS Saint-Etienne. Nå vil klubben hete Trump. Foto: AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI
FANS: Tilhengerne til Beitar Jerusalem under en UEFA-cupkamp mot AS Saint-Etienne. Nå vil klubben hete Trump. Foto: AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI Vis mer

Klubben har kunngjort navneendringen på sin Facebook-side.

«I 70 år har Jerusalem ventet på internasjonal anerkjennelse, helt til president Donald Trump, i et modig trekk, anerkjente Jerusalem som Israels evige hovedstad. President Trump har vist mot og ekte kjærlighet til det israelske folket og deres hovedstad. I disse dager følger andre land etter og gir Jerusalem sin rettmessige status», heter det blant annet i Facebook-innlegget.

«Vi har den største kjærlighet for presidenten, og vi kommer til å vinne», står det videre.

Det er også lagt ved et bilde som viser det israelske og det amerikanske flagget med en smilende president Trump i midten.

Klubbens kunngjøring kommer etter Trumps beslutning om å flytte USAs ambassade til Jerusalem, som innebærer at landet anerkjenner byen som Israels hovedstad.

Navneendringen må derimot godkjennes av det israelske fotballforbundet.

Beitar Jerusalem ligger på andreplass i den israelske toppdivisjonen. Klubben har vunnet den nasjonale ligaen seks ganger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media