Israelsk fotballag vil hete Trump

Fotballaget Beitar Jerusalem vil legge til USAs president til i navnet og hete Beitar «Trump» Jerusalem, opplyser klubben selv.

FANS: Tilhengerne til Beitar Jerusalem under en UEFA-cupkamp mot AS Saint-Etienne. Nå vil klubben hete Trump. Foto: AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI
FANS: Tilhengerne til Beitar Jerusalem under en UEFA-cupkamp mot AS Saint-Etienne. Nå vil klubben hete Trump. Foto: AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klubben har kunngjort navneendringen på sin Facebook-side.

«I 70 år har Jerusalem ventet på internasjonal anerkjennelse, helt til president Donald Trump, i et modig trekk, anerkjente Jerusalem som Israels evige hovedstad. President Trump har vist mot og ekte kjærlighet til det israelske folket og deres hovedstad. I disse dager følger andre land etter og gir Jerusalem sin rettmessige status», heter det blant annet i Facebook-innlegget.

«Vi har den største kjærlighet for presidenten, og vi kommer til å vinne», står det videre.

Det er også lagt ved et bilde som viser det israelske og det amerikanske flagget med en smilende president Trump i midten.

Klubbens kunngjøring kommer etter Trumps beslutning om å flytte USAs ambassade til Jerusalem, som innebærer at landet anerkjenner byen som Israels hovedstad.

Navneendringen må derimot godkjennes av det israelske fotballforbundet.

Beitar Jerusalem ligger på andreplass i den israelske toppdivisjonen. Klubben har vunnet den nasjonale ligaen seks ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer