Istad knust etter stafett-floppen

POKLJUCA (Dagbladet): Gro Marit Istad tok til tårene da hun møtte pressen etter tre strafferunder på dagens skiskytterstafett.

Istad er regnet for å være Norges største talent innen skiskyting. I dag hadde hun kanskje sin tyngste dag så langt i karrieren. Tre strafferunder pådro hun seg på liggende skyting, og da hjalp det lite at hun gjorde et brukbart løp i sporet

- Jeg er veldig lei meg for at jeg satte laget i en så vanskelig situasjon, sier en ulykkelig Istad til Dagbladet.no.

Også under fjorårets VM i Holmenkollen lot ungjenta tårene falle etter 22. plass på en beinhard femten kilometer. Da som nå klarte hun ikke å beholde roen på standplass.

- Jeg begyner å tenke for mye. Da får de negative tankene overtaket, sier Istad som imidlertid kunne trøste seg med noen vennlige ord fra lagvenninene. Verdensmester Liv Grete Skjelbreid-Poiree sier:

- Det som hente med Gro Marit kunne like gjerne hendt med oss andre. Alle har vi vært i samme situasjonene tidligere og vi vet hvordan det er.

Skjelbreid-Poiree mener det er slikt som ofte skjer i stafett.

- Stafett er alltid veldig usikkert, og det er verken første eller siste gang at dette vil skje. Det er det som gjør stafett så spennende å se på, sier hun.

SYNDEBUKK: Gro Marit Istad (t.v.) ble syndebukk da de norske skiskytterjentene mislyktes på lørdagens VM-stafett i skiskyting. Lagvenninnene trøstet henne så godt de kunne.