Istad snart på toppen

I den siste bakken måtte Gro Marit Istad ta tre hvileskjær før hun satte utfor mot mål. Hun tapte tid og seieren glapp i dagens verdenscupsprint i skiskyting.

- Jeg får ta et steg av gangen. Jeg er kjempefornøyd med tredjeplass også, sa Istad til NTB.

Det har hun selvfølgelig all grunn til å være, men den spreke 20-åringen fra Voss var svært nær å lage sensasjon i tyske Ruhpolding. Hun gikk over målstreken fattige 2,2 sekunder etter vinneren, ukrainske Olena Zubrilova. Franske Corinne Niogret på andreplass var 1,2 sekunder foran norske Istad.

- Det er egentlig helt utrolig at jeg har hatt slik framgang. Jeg hadde aldri trodd at avstanden opp til de beste skulle være så liten, sa Istad mellom gratulasjonene fra lagvenninner og trenere.

Alle datt ned

Hun ble juniorverdensmester på samme distanse, 7,5 kilometer sprint, i 1998. I debutsesongen i seniorklassen er hun i ferd med å sette alle de etablerte stjernene på plass. Lørdag henviste hun blant andre svenske Magdalena Forsberg og verdenscupleder Uschi Disl fra Tyskland til henholdsvis 4. og 5. plass. Tidligere i uken ble hun svært overraskende nummer fire på fellesstarten.

- Helt utrolig, egentlig. Jeg konsentrerte meg skikkelig før stående skyting, og brukte nok litt mye tid. Men jammen datt ikke alle blinkene ned, jeg trodde det nesten ikke, innrømmet Istad som også har stor fart i sporet.

(NTB)