- Italia blir enda tøffere

Dagbladets VM-eksperter advarer nordmenn mot ukritisk Drillos-dyrking etter seieren over Brasil. - Viktig å huske på at Brasil ikke behøvde å vinne. Italia slår flere langballer enn Brasil. Derfor frykter jeg dem mer, sier Arne Larsen Økland.

Dagbladet-ekspertene måtte anstrenge seg for å gi en nøktern vurdering av Drillos idrettsbragd i går. Særlig på grunn av kamputviklingen.

- Prestasjonen som sådan er klart det største Norge har gjort, sier Økland.

I 1994 satt han der Nils Johan Semb satt i går - og merket seg landslagssjefenes ufattelige glede.

- Har aldri sett han gladere, sier Økland.

- Hva er årsaken til det norske hamskiftet?

- Egil har drilla den defensive organiseringen. Dessuten er spillerne mer fandenivoldske.

- Samtidig hadde Brasil sjøltillit til å spille sitt eget spill i motsetning til Marokko og Skottland som søkte de norske svakhetene, sier Økland.

  • Dette sier resten av ekspertene:

Ola By Rise, assistenttrener i RBK:

- Alt ble snudd på hodet da Brasil scoret ledermålet. Da lettet trykket på de norske spillerne, og de torde å slippe seg løs. Byttet av Jostein Flo lå i kortene. At han kom inn i angrepet og kjempet som hulken var veldig avgjørende.

- Noen andre som utmerker seg?

- Alle var gode. Målet til Tore Andre og måten Kjetil Rekdal takler presset foran straffa på var særlig imponerende. Og nå er alt åpent. Alle forventer at Italia vinner mot lille Norge. Vi kan slippe oss skikkelig løs. Vi har alt å vinne.

- Det eneste som bekymrer meg er at vi kan komme til å ta av her på hjemmebane. Men uansett; dette unner jeg Drillo av hele mitt hjerte.

Åge Hareide, Helsingborg-trener:

- Dette var en kjempeprestasjon av Norge gjennom hele kampen, og har stor verdi for fotball-Norge. 2-1 seier over Brasil betyr anerkjennelse verden over. Idag var den defensive organiseringen god, vi var mer aggressive enn vi har vært tidligere og vi satset mer fremover. Innbytterne spillte dessuten godt. Fram mot lørdagens Italia-kamp er det viktig å komme ned på jorda og få bakkekontakt, sier Hareide. Han ønsker seg en 4-4-2 oppstilling mot Italia, med Tore Andre og Ole Gunnar på topp, siden løpskapasiteten er så stor i midtbaneleddet.

Ivar Hoff, Ekspertkommentator i TV2:

- Dette er den største fotballopplevelsen i livet mitt. Det er bare å ta fram adjektivboka over det Egil og Norge har prestert. Erik Mykland var spilleren som vendte kampen med sitt autoritære innhopp og fine stikkpasninger. Jostein Flo satt dessuten farge på kampen i de minuttene han spilte.

- Å slå de regjerende verdensmesterne i en kamp vi må vinne - etter å ha ligget under - er tidenes norske fotballbragd.