- Italia frykter Norge

- Kvalikens viktigste kamp.

(Dagbladet.no): Italia har vraket stjernespillerne Francesco Totti og Alessandro del Piero til landskampen mot Norge. Og er svært nøkterne før kampen som kan avgjøre hele VM-kvaliken.


- Det blir en tøff kamp, sier journalist Fabio Licali i Italias største sportsavis Gazzetta dello Sport.

Regner med Carew

Han jobber tett med landslaget og internasjonal fotball.

Danmark og Sverige slo ut Italia av EM sist sommer, og rett etter tapte laget svært overaskende borte mot Island. Er Skandinavia-frykten helt klart til stede.

- Vi sliter med skandinaviske lag, og frykter helt klart Norge, sier Licali.

- Vi fikk se Norge da vi møtte dem i september, men etter det har vi ikke hørt noe mer. Dermed vet ikke den vanlige italiener så mye om Norge, bortsett fra at vi vet de spiller fysisk fotball og at vi regner med at John Carew (ex-Roma) spiller.

Juventus-yndlingen Alessandro del Piero ble vraket fra troppen, uten at det overrasket noen. At Totti ikke blir med, er derimot en liten bombe fra landslagssjef Marcello Lippi.

- Laget vil spille uten en sentral kreativ drivkraft, uten «10\'eren». Det blir mer klassisk 4-4-2, og Andrea Pirlo kommer trolig til å styre mye, sier Licali.

Uavgjort

I motsetning til de to stjernespillerne, har Palermo imponert denne sesongen og endte til slutt på sjetteplass. Innsatsen er belønnet med tre spillere i troppen.

Fabio Licali spår en spennende og tett kamp på Ullevaal.

- For oss er dette helt klart den viktigste kampen i VM-kvaliken. Med uavgjort er vi trolig videre. Samtidig kan ikke laget satse på 0-0. Det blir for farlig.

Kampen mellom Norge og Italia går på Ullevaal førstkommende lørdag, 4.juni, klokka 20.30. NRK1 viser kampen direkte.

KLAR: Christian Vieri (foran) blir en viktig spiller mot Norge. Francesco Totti ble overraskende nok vraket fra troppen.