STJERNE: Zlatan Ibrahimovic blir viktig for Sverige mot Italia. Foto: Scanpix
STJERNE: Zlatan Ibrahimovic blir viktig for Sverige mot Italia. Foto: ScanpixVis mer

Italia frykter Zlatan: - Han kan sette et helt lag under press på egenhånd

Zlatan Ibrahimovic (34) elsker Italia, men fredag kan han senke italienerne i EM.

Sverige skuffet mot Irland og spilte 1-1 i sin åpningskamp. Italia slo Belgia 2-0.

– Jeg savner Italia. Det er mitt annet hjem. Klubbene jeg har spilt for (Juventus, Inter og Milan) er de største i verden, sa Ibrahimovic til avisen Metro i 2013.

– Italia er det mest fanatiske når det gjelder fotball. Italienerne er vant til store fotballstjerner og behandler dem på en spesiell måte.

Og kjærlighetsforholdet hans til Italia er fortsatt sterkt.

Zlatan scoret 132 mål på sine sesonger i Italia. Han er et gigantnavn blant de mange fotballgale i landet – fire år etter at han flyttet til Paris.

Også motspillere snakker med respekt i stemmen: – Ibrahimovic er den beste spissen siden Marco van Bastens (EM-vinner med Nederland i 1988) tid, sier Daniele De Rossi.

– Zlatan kan på egen hånd sette et helt lag under press, sier Antonio Candreva ifølge nyhetsbyrået AFP.

Fånyttes

Napoli la for ikke lenge siden ut agnet for å få ham til å avslutte karrieren der, men det ser ut til at Ibrahimovic nå styrer mot Manchester United.

Zlatan står med 62 landslagsmål på 114 kamper. Prestasjonen blir ekstra sterk med tanke på at lagkameratene ikke alltid har vært av internasjonal toppklasse.

Antatte lagoppstillinger, Italia (3-5-2): Gianluigi Buffon – Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini – Antonio Candreva, Marco Parolo, Daniele De Rossi, Emanuele Giaccherini, Matteo Darmian – Graziano Pellè, Éder.

Sverige (4-4-2): Andreas Isaksson – Victor Lindelöf, Erik Johansson, Andreas Granqvist, Martin Olsson – Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kim Källström, Emil Forsberg – John Guidetti, Zlatan Ibrahimovic.

Videre?

Det spilles to andre kamper, begge i gruppe D, i EM fredag. Kroatia kan sikre seg plass i åttedelsfinalen mot Tsjekkia.

Dobbelt tittelforsvarer Spania avgjorde noen få minutter før slutt mot tsjekkerne. Nå venter Tyrkia.

Spanjolene er med seier klar for avansement. (©NTB)