Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Italia greide ikke å hjelpe Norge

Men tok seg til VM i siste minutt.

RETTET OPP EGEN FEIL: Alberto Gilardino var skyld i Irlands 2-1-mål, men gjorde det godt igjen da han utliknet i siste minutt. Foto: AP Photo/Peter Morrison
RETTET OPP EGEN FEIL: Alberto Gilardino var skyld i Irlands 2-1-mål, men gjorde det godt igjen da han utliknet i siste minutt. Foto: AP Photo/Peter Morrison Vis mer

|||

Alberto Gilardino ble den store helten da han sikret Italia 2-2 borte mot Irland. Målet i siste minutt sikret asurblå VM-billett. Men fordi italienerne ikke vant, er Norges syltynne håp om playoff slukket for godt.

- Det viktigste landslagsmålet i min karriere, sa innbytteren.

- Men hele laget fortjener ros etter at vi to ganger kjempet oss tilbake i kampen, la Fiorentina-spissen til.

Han ble noe overraskende plassert på benken fra start. Vincenzo Iaquinta, som hadde assist på utligningen, og Antonio Di Natale startet for Italia.

Gilardino var skyld i Sean St. Ledgers 2-1-mål, og var lettet over at scoringen ikke ødela for italienerne i Dublin lørdag kveld.

- Vi fortjente uavgjort, og deres andre mål var min skyld. Jeg mistet min mann et øyeblikk og han scoret. Men det hele endte bra, sa Gilardino som mener Italia har gode muligheter til å forsvare VM-gullet fra 2006.

Irland har sikret seg retten til toeromspill, men irene deppet etter poengdelingen.

— Vi er helt knust. Å slippe inn to håpløse mål gir deg en dårlig smak i munnen. Italia burde vært under press til å få et godt resultat mot Kypros, men vi lot sjansen glippe, sukket forsvarer John O?Shea.

Irland blir trent av legenden Giovanni Trapattoni som ledet de asurblå fra 2000 til 2004.

— Med litt mer erfaring kunne vi ha avgjort kampen. Da kunne spillerne halt ut tiden som du må gjøre i en slik situasjon, mente Trapattoni.

— Men Italia er Italia. De har en egen vinnermentalitet. Vi er glad for annenplass, og vi kan fortsatt nå målet om å kvalifisere oss til VM. Det er fortsatt mulig, men nå via omspill, la den italienske trenerlegenden til.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling