Italia håper på skotsk nervetrøbbel

Åtte lag kan bli EM-klare i morgen.

(Dagbladet.no): Tyskland holdt nullen mot Irland og ble det første laget som tok en EM-plass lørdag kveld - hvis man ser bort fra vertsnasjonene Østerrike og Sveits.

I morgen kveld kan ytterligere åtte nasjoner sikre seg EM-billetter til sluttspillet til sommeren.

Vesle Skottland er ett av lagene med en ypperlige sjanse, Alex McLeishs mannskap leder gruppa og kan dytte ut enten Italia eller Frankrike.

Og dermed er nervekrigen i gang - Italia-back Fabio Grosso påpeker at skottene ikke er vant til å lede noe som helst i internasjonal fotball.

Sprekker under presset?

- Derfor blir det vanskelig for Skottland å avslutte jobben. De må vinne i Georgia, og er neppe komfortable med det. Vi er vant til å håndtere press, du kan ikke si det samme om Skottland, sier Grosso.

Hvis Skottland blir klare i morgen kveld skjer det trolig på bekostning av Frankrike, som ligger dårlig an hvis de sanker mindre poeng mot Litauen enn skottene i Tiblisi.

Og Skottland-keeper Craig Gordon mener det er positivt trøkk på skottene, som møter Grosso og Italia-gjengen i det som kan bli skjebnekampen på Hampden Park 17. november.

VANT IGJEN LØRDAG: Her feirer de skotske gutta Kenny Millers scoring, Derby-spissen nettet ett av tre mål mot Ukraina i Skottland. Foto: Scanpix/Reuters
VANT IGJEN LØRDAG: Her feirer de skotske gutta Kenny Millers scoring, Derby-spissen nettet ett av tre mål mot Ukraina i Skottland. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Vi bryr oss ikke om hva folk sider, eller hvem som sier det. Det er klart det blir press så langt ute i kvalifseringen, men vi er glad for at vi får det. Vi koser oss og nyter at andre lag prøver seg med slik taktikk, sier Gordon til britiske aviser.

- Vi har to tøffe kamper igjen, men vi har en bra stemning i leiren. Det er ingen grunn til at vi skal frykte noen av kampene. Vi har selvtillit og har som mål å fortsette å gjøre jobben.

Stort hopp på Fifa-ranking

Med seier i morgen tangerer skottene nasjonens landslagsrekord fra 1927 - med sju strake seirer.

På ett år har det gamle storlaget helt nord i Storbritanna gått fra 86. til 14. plass på Fifa-rankingen.

Everton-angriper Jamie McFadden knallet inn seiersmålet mot Frankrike i Paris i september. Han mener skottene undervurderes, og regner de to gjenstående matchene som cupfinaler.

- Vi har alt i egne hender. Hvis vi tar fire poeng på de neste to kampene skal vi til EM-sluttspillet, og ingenting kan gi oss bedre motivasjon, sier McFadden til uefa.com.

Her er de andre lagene i EM-kvalifiseringen som kan sikre seg en EM-plass i morgen kveld - ifølge Uefas kalkulatorer:

Italia håper på skotsk nervetrøbbel

Gruppe A

Polen spiller ikke i morgen, men er klare dersom både Portugal og Serbia taper. Fire lag kan gå videre.

• Tabell: Se også resultater og toppscorere

Gruppe B

Skottland er videre med seier mot Georgia, dersom Frankrike avgir poeng. Italia er også med i dansen.

• Tabell: Se også resultater og toppscorere

Gruppe C

Norges gruppe, der regjerende mester Hellas kan sikre seg EM-spill med borteseier mot Tyrkia - toer i gruppa. Også Norge har sjansen.

• Tabell: Se også resultater og toppscorere

Gruppe D

Tyskland tok poenget de trengte lørdag. Tsjekkia er EM-klare med seier mot nettopp tyskerne i morgen.

• Tabell: Se også resultater og toppscorere

Gruppe E

Kroatia og England kan begge bli klare. Kroatene spiller ikke, men er ute av Russlands rekkevidde dersom England tar poeng i Moskva. Med seier borte er England samtidig EM-klare.

• Tabell: Se også resultater og toppscorere

Gruppe F

Sverige trenger én seier før de kan planlegge turen til Østerrike/Sveits, den kan komme mot Nord-Irland i Belfast i morgen. Spania, Nord-Irland kjemper om den andre plassen - Danmark har bare en teoretisk sjanse.

• Tabell: Se også resultater og toppscorere

Gruppe G

Romania kan bestille EM-fly med seier i Luxemburg, bare ikke Bulgaria vinner i Albania. Da øker også Nederlands sjanser.

• Tabell: Se også resultater og toppscorere

• Din kommentar: Hvilket lag ønsker du til EM-sluttspillet (se under faktaboksen)?

GROSSO SCORET MOT GEORGIA: Den italienske venstrebacken Fabian Grosso tror skottene er for små til å holde kvaliken ut.
SENKET FRANKRIKE: Jamie McFadden sørget for sensasjon da Skottland vant 1-0 i Paris.
FØRSTE LAG TIL EM: Lukas Podolski og Tyskland feiret seg selv lørdag kveld.