Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Italia holder pusten foran skjebnekampen

2006: VM-vinnere. 2010: Utslått i gruppespillet?

VINN ELLER FORSVINN: For Italia betyr seier avansement fra gruppe F. Tap betyr at italienerne er utslått, mens uavgjort kan holde om Paraguay slår New Zealand. Her er Daniele de Rossi i vill feiring etter målet mot Paraguay. Foto: Oleg Popov / REUTERS.
VINN ELLER FORSVINN: For Italia betyr seier avansement fra gruppe F. Tap betyr at italienerne er utslått, mens uavgjort kan holde om Paraguay slår New Zealand. Her er Daniele de Rossi i vill feiring etter målet mot Paraguay. Foto: Oleg Popov / REUTERS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • VM-studio: To kamper direkte klokka 16.

(Dagbladet): I ettermiddag møter Italia Slovakia. Om italienerne skal ta seg videre bør det ende med seier for tittelforsvarerne fra 2006.

Uavgjort betyr at «Azzurri» må stole på at Paraguay slår New Zealand.

- Det er jo litt typisk Italia å være i denne situasjonen. Det virker som de tar det pent og pyntelig i starten og så går det som regel bra til slutt, sier Per Jarle Heggelund, ekspert på italiensk fotball i Canal +, til Dagbladet.

Mangler playmaker
Heggelund, som har italiensk fotball som sitt spesialområde i TV-kanalen, synes likevel at det er noe som skurrer hos tittelforsvarerne.

Først og fremst er det Marcello Lippis laguttak Italia-eksperten stusser over.

- Det er jo Lippi som kjenner laget og som ser dem på trening og så videre, men jeg kan ikke unngå å bli litt forundret over lagoppstillingen han stiller med.

- Antonio Di Natale, Angelo Palombo, Christian Di Maggio og Giampaolo Pazzini må inn. Laget, slik det nå er, mangler den kraften og styrken de behøver når de ikke har en klar playmaker, sier Heggelund.

Heggelund mener Italia mangler en klassisk nummer 10.

Det være seg en Roberto Baggio, Fransesco Totti eller Antonio Cassano.

Mangelen av en playmaker trekkes også frem av tidligere Brann-trener Steinar Nilsen, som tilbrakte tre år i Serie A-klubben Napoli.

Fortsatt har han et hjerte som banker for italiensk fotball.

TROR PÅ ITALIA: Men i semifinalen blir det stopp, tror Steinar Nilsen. Foto: Arthur Arnesen / DAGBLADET.
TROR PÅ ITALIA: Men i semifinalen blir det stopp, tror Steinar Nilsen. Foto: Arthur Arnesen / DAGBLADET. Vis mer

- Jeg savner en spiller som drar seg forbi førsteforsvareren. Målgjøreren som kan gjøre noe uventet. I tillegg synes jeg Italia mangler fart og eksplosivitet der framme, sier Nilsen til Dagbladet.

- Nederland frykter Italia
Heggelund tror Italia slår Slovakia og tar seg videre til åttedelsfinale, hvor Nederland fort kan bli motstander.

- Det som er sikkert er at nederlenderne frykter Italia mer enn Italia frykter dem. Over 90 minutter vet de at Italia kanskje er det vanskeligste laget å møte i VM.

Steinar Nilsen tror Italia tar seg videre, men at det stopper ved en eventuell semifinale.

- Italia er jo tradisjonelt gode med kniven på strupen, så jeg tror de tar seg fra gruppespillet og kanskje enda lenger.

- Når det er sagt tror jeg at manglene i laget er så stort at det ikke blir finale. Kanskje semifinale, sier han.

Daniele De Rossi har vært Italias viktigste mann så langt.

Roma-spilleren har scoret det ene av Italias to mål, og skaffet straffen som sørget for det andre.

-  Cannavaro er oppført som kaptein, men det er De Rossi som egentlig er det. Han er den store sjefen. Jeg har veldig lyst til å se ham sammen med Palombo på midtbanen, sier Heggelund.

UENIG MED LIPPI: Canal +-ekspert Per Jarle Heggelund vil ha minst fire utskiftninger i den italienske lagoppstillingen. Foto: Canal +.
UENIG MED LIPPI: Canal +-ekspert Per Jarle Heggelund vil ha minst fire utskiftninger i den italienske lagoppstillingen. Foto: Canal +. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!