Italia hylles i avisene. Men treneren er lei seg på Norges vegne

Tid for dommen.

TRIUMF:  Antonio Conte kan trygt ta seg en tur til aviskioskene i Roma i dag. Der blir Italias trener møtt av hyggelige overskrifter. Foto: NTB Scanpix
TRIUMF: Antonio Conte kan trygt ta seg en tur til aviskioskene i Roma i dag. Der blir Italias trener møtt av hyggelige overskrifter. Foto: NTB ScanpixVis mer

Italia - Norge 2-1 (0-1)

ROMA (Dagbladet): Italia våknet opp til hyggelige avisoverskrifter i dag etter 2-1-seieren over Norge. Og trener Antonio Conte kan trygt ta seg en rusletur til nærmeste aviskiosk.

Det tradisjonsrike fotballandet domineres av tre store sportsaviser - La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport og Tuttosport. Samtlige har den italienske triumfen på sine førstesider.

«Florenzi & Pelle - Primi della Classe», skriver Gazzetta, og sikter til at de to målscorerne, Alessandro Florenzi og Graziano Pelle, leverte spill i toppklassen.

Gazzetta, som er den mest toneangivende avisa, skriver at Italia fikk trøbbel og kom under mot Norge. Så snudde laget og holdt show.

Landslagstrener Antonio Conte var likevel stor nok til å trekke fram Norges spill i intervjuer etterpå:

- Jeg må rose vår motstander. Norge har et sterkt lag, og jeg er lei meg for at de må spille playoff, erklærte Conte overfor Rai Sport.

Sterke «Italia, sei forte» heter det på førstesida av Corriere dello Sport. «Italia, dere er sterke» - og overskriften illustreres med et bilde fra den italienske garderoben.

Et par av spillerne står i bare trusa og flasher sine fotballmuskler. Lettelsen er til å ta og føle på i de indre gemakkene på Stadio Olimpico.

Avisa trekker også fram det som fortonte seg som et comeback mot Norge. Laget lå under helt til det 73. minutt. Derfra og inn handlet alt om hjemmelaget.

Både Corriere dello Sport og La Gazzetta dello Sport påpeker det faktum at Italia vil være seedet på nivå to når EM-gruppene trekkes. Det betyr blant annet at laget kan møte Spania, heter det.

- Så hyggelig å juble for dette italienske laget, skriver Tuttosport.

Kåringer Gazzetta kårer Alessandro Florenzi til Italias beste spiller. Eder var angivelig den dårligste.

For Norges del får Ørjan Håskjold Nyland best karakter, mens Haitam Aleesami er dårligst. Det siste skyldes utvilsomt brøleren i forkant av 1-1-scoringen, som du kan lese reaksjonen hans på her.

Norge kan møte Sverige, Ukraina, Bosnia-Hercegovina eller Ungarn i playoff. Trekningen finner sted søndag. Kampene spilles i perioden 12. til 17. november.

Men det trenger ikke Fotball-Italia å bekymre seg for i dag.