Italia-kampen kan ryke for Claus

Kinnbeinsopererte Claus Lundekvam håper at landskampen mot Italia 4. juni ikke ryker. Men operasjonen mandag ble mer omfattende enn planlagt.

LONDON (Dagbladet): Søndag ble en sorgens dag for Claus Lundekvam. Etter 2-1 tapet hjemme for Manchester United, var han ikke sikker på hva som gjorde vondest: Det første nedrykket i sin tiende sesong for klubben - eller kinnbeinsbruddet han pådro seg åtte dager tidligere mot Crystal Palace.

-  Jeg spilte med bruddet, men risikerte ikke annet enn at bruddet ble slått opp. Jeg opererte mandag, men operasjonen ble mer omfattende enn planlagt. Landskampen mot Costa Rica (24. mai) ryker, men jeg håper å være klar igjen til Italia-kampen. Akkurat nå ser jeg ikke bra ut, sier Lundekvam til Dagbladet.

Han kom i går hjem til Bergen og foreløpig orker han ikke å tenke på neste sesong. Førstedivisjon og kamper mot lag som Crewe og Burnley er ikke mye å vifte med flagget for på 17. mai.

-  Jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre. Først må jeg lufte hodet etter en lang og turbulent sesong. Så får vi se, sier han.

Lønnskuttet på 50 prosent er heller ikke mye å juble for.

-  De fleste i klubben som har skrevet kontrakt de siste to åra har en klausul i kontrakten som sier at lønna skal halveres med nedrykk. Men livet må gå videre likevel, sier Lundekvam.

OPERERTE KINNBEINET: Claus Lundekvam, landslagskaptein i Martin Andresens fravær, er usikker før nøkkelmatchen mot Italia på Ullevaal 4. juni.