ASURBLÅ HELTER: Andrea Pirlos manøver førte til at Italia tok ledelsen, og Mario Balotelli steg til værs da Italia trengte 2-1. Dermed en perfekt start for 2006-mesterne. Foto: Odd Andersen / AFP / NTB Scanpix
ASURBLÅ HELTER: Andrea Pirlos manøver førte til at Italia tok ledelsen, og Mario Balotelli steg til værs da Italia trengte 2-1. Dermed en perfekt start for 2006-mesterne. Foto: Odd Andersen / AFP / NTB ScanpixVis mer

Italia-marerittet fortsetter, og nå må England gi Suárez juling

Geniale Pirlo og Balotelli.

Italia-England 2-1:

(Dagbladet:) Da England røyk ut av EM 2012, var det Italia og Andrea Pirlo som sendte dem hjem. I Amazonas skulle revansjen komme, engelske eksperter snakket om aldrende italienere, men det var de kloke og blå som vant. Igjen.

Og nå har England plutselig kniven på strupen før møtet med Uruguay.

To store øyeblikk En fotballspiller kan vise sin klasse på mange forskjellige måter. VM 2014 har gitt oss en katalog med varianter allerede.

I førsteomgangen av det høyt imøtesette oppgjøret mellom England og Italia i Manaus fikk vi to øyeblikk signert to av klodens største stjerner, og det med bare et par minutters mellomrom.

Først ut var Andrea Pirlo, som viste at du på en fotballbane kan snu alt til ditt lags fordel ved å gjøre... Absolutt ingenting.

Lot ballen gå For det var det han gjorde, og han gjorde det med stil, da han valgte ikke å ta imot den ballen som ble spilt mot ham fra høyresida. Pirlo lot kula bare trille videre, mens han utstrålte den velkjente, herlige arrogansen som sier:

«Jeg vet akkurat hva jeg gjør. Alltid.»

Ti meter lenger inn, i banens midtre område, ventet Claudio Marchisio. Og for all del - det lave, knallharde skuddet hans holdt også høy klasse der det sang i nettet i hjørnet bak Joe Hart. Men det var Pirlos gjennomtenkte manøver som ga ham det store rommet.

Følsom Rooney-cross For England måtte dette virke litt for velkjent, siden det var Juventus-stjerna som også ødela for de tre løvene i EM 2012. Men ledermålet fikk ikke stå alene i mer enn halvannet minutt. Og nå var det Wayne Rooneys tur til å dele av sitt register.

Englands landslagssjef Roy Hodgson valgte å starte VM med Rooney i en venstrekantrolle, og det fikk han full uttelling for da United-angriperen plutselig kom seg fri i rommet bak sin italienske oppasser. Rooney brukte den første berøringen til å ta med seg ballen i løpsretningen, og på den andre kom innlegget.

Det var ikke lett å prikke inn Daniel Sturridge på bakre stolpe, siden Rooney både måtte ta hensyn til Liverpool-spissens fart og løpsretning, han måtte unngå å treffe det som var av italienere der inne - inkludert keeper Salvatore Sirigu - og han måtte trå rett på den ikke akkurat perfekte matta i Manaus.

Fysioen skadet seg Legg til at innlegget ble slått med den foten Rooney bruker minst, den venstre, så skjønner du hvor høyt nivå det var på den målgivende pasningen som Sturridge tideler etterpå styrte i kassa.

1-1-målet utløste så store jubelscener på Englands benk at fysioterapeut Gary Lewin måtte fraktes ut av stadion på båre. I pausen kunngjorde FA at han hadde slått ankelen ut av ledd.

Balotelli lurte England Derfor var ikke fysio'en der så han kunne se på da Mario Balotelli stanget inn 2-1 fire minutter ut i andreomgang.

Da var det Antonio Candreva sin tur til å vise innleggslabben, og på bakerste stolpe hadde Balotelli løpt Gary Cahill svimmel. Chelsea-stopperen hoppet desperat opp i lufta i et forsøk på å berge det hele, men det var Milan-spissen som var herre over situasjonen.

Og som dermed kunne styre Italia opp i 2-1 med sin pannebrask.

Skjebnekamp på torsdag Men det betød på ingen måte at England var demoralisert i varmen. For de hvites jakt på 2-2 var full av målbevissthet, fart og samhandling, og både Raheem Sterling, Wayne Rooney, Ross Barkley, Leighton Baines og Steven Gerrard hadde gode muligheter til å skaffe det viktige poenget.

Men de fikk det aldri, og nå blir England-Uruguay et fyrverkeri av en skjebnekamp mellom de to poengløse lagene i gruppe D.

Avspark er førstkommende torsdag klokka 21.00. Det er bare å rydde kalenderen til det som etter alle solemerker blir Luis Suárez' første VM-kamp i 2014.