Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Italia mot kvartfinale

Italia slo Belgia 2-0 i kveld etter scoringer av Francesco Totti og Stefano Fiero. Mye skal til om ikke italienerne går videre. Se referat fra kampen.

ITALIA-BELGIA 2-0

Italia: Toldo, Maldini, Albertini, Cannavaro, Conte, Inzaghi, Nesta, Iuliano, Zambrotta, Fiore, Totti.

Belgia: De Wilde, Deflandre, Valgaeren, Staelens, Vanderhaege, Wilmots, Goor, E. Mpenza, Strupar, Verheyen, Van Kerckhoven.

Italia har fått en knallstart på EM. Den svake kampen mot Norge på Ullevaal 3. juni var bare et arbeidsuhell. Italienerne har nå seks poeng og full pott på sine to EM-kamper.

Pangstart

Vertsnasjonen Belgia fikk en hard start på kampen da Italia rullet fram angrep etter angrep. De skapte fire sjanser de første minuttene og Francesco Totti headet inn et frispark etter seks minutters spill. Italia kunne ikke drømt om en bedre start på kampen.

Avgjørelsen

Belgia ga ikke opp selv om de lå under 0-1, og presset Italia godt. Etter ni minutter skjøt Bart Goor i stolpen og vertene produserte flere gode sjanser. Men det italienske forsvaret sto godt imot.

Og 66 minutter ut i kampen ble Stefano Fiore helt i støvellandet. Midtbanespilleren punkterte kampen med et flott raid, veggspill med Filipo Inzaghi og skudd i hjørnet.

Keeperhelt

Italia må også sende en stor takk til keeper Francesco Toldo, som hadde flere klasseredninger i kveld.

Belgia prøvde det de kunne, men det var nærmere å bli 3-0 enn redusering for vertene. Italia hadde en tredje ball i mål etter en kollisjon mellom keeper De Wilde og Joos Valgaeren. Scoringen ble annulert fordi Marco Delvecchio dyttet Valgaeren i ryggen.

  • Belgia får en ny tøff kamp mot Tyrkia 19. juni, Italia kan så og si være sikker på kvartfinaleplass.
  • Sverige-Tyrkia spilles i morgen kl 20.45.
DUELLER: Alessandro Nesta ligger nede etter en av mange dueller.
STØTTE: Belgia har god støtte fra tribunen.
LUFTIG: Ikke alle klarer å holde seg på bakken. Fabio Cannavro får seg en flyvetur.
AVGJØRELSEN: Stefano Fiore setter inn 2-0 og Italia stikker av med tre poeng.
GOD: Mye av æren for seieren i kveld må Italia gi keeperen Francesco Toldo.
1-0: Francesco Totti jubler for scoring. Keeper Filip De Wilde depper i mål.
JUBEL: Ingenting å si på stemningen i den italienske leieren etter ledermålet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling