Italia-Norge i «helvetes bakgård»

VM-åpningen Italia- Norge er på vei mot mafiaens hovedstad Palermo.

BISLETT (Dagbladet): Ifølge John Carew, som har spilt og scoret der to ganger de siste ukene, er sicilianerne det mest fanatiske publikummet i Italia. Lørdag 4. september VM-åpner Norge borte mot Italia. 4. juli, samme dag som EM-finalen spilles i Lisboa, skal Norges Fotballforbund ha beskjed om hvor kampen skal spilles. Og én måned etter det - 4. august - må kamptidspunktet meddeles Norge.

Alt ifølge FIFAs lover og regler.

Fryktet

Stadio Renza Barbera i Palermo er et fryktet sted på det europeiske fotballkartet. Dit legger Italia innimellom viktige og vanskelige landskamper.

Og bare to måneder etter EM-sluttspillet, med spillernes ferier og klubblagenes sesongoppkjøringer i perioden opp mot kampen, er det hevet over tvil at Italia frykter Norge.

Mer enn normalt.

- Dette er nytt for meg, sier Åge Hareide til Dagbladet.

- Det vi har hørt, er at kampen skal spilles enten i Milano eller Firenze.

Avtale med Palermo

Svein Rustad i NFF forteller Dagbladet at de signalene italienerne har gitt, er at kampen ikke skal spilles sør for Roma. Dette på grunn av den stekende varmen i Sør-Italia på dette tidspunktet av året. Men det finnes ingen garantier - italienerne kan gjøre som de vil.

Og som sagt - de har lagt kamper til Palermo ved flere anledninger.

Fra Italia har Dagbladet fått vite at øyas lokale ballstorhet, US Palermo, har søkt det italienske fotballforbundet om å få arrangere VM-kampen mellom Italia og Norge hvis laget rykker opp i Serie A denne våren. Dette for å kick-starte lagets comeback i den øverste divisjonen. Og per dato ligger US Palermo på toppen av Serie B.

Tilbakemeldingene de skal ha fått fra det italienske forbundet, skal også være positive.

«Hjemmekamp» for Carew

- På grunn av publikumsbråk på Olympiastadion måtte Roma flytte to hjemmekamper ut av byen, sier John Carew til Dagbladet. Derfor har jeg spilt der to ganger de siste ukene. Og jeg scoret begge gangene - både mot Chievo og Empoli.

- Grunnen til at klubben valgte stadion i Palermo, skyldes at folket der er vennlige mot klubben.

Men:

- Det vil de ikke være mot Norge, fortsetter Roma-spissen. - Sicilianerne er et varmblodig folk som kommer til å lage et helvetes trøkk på tribunene. Og jeg skjønner italienerne godt, jeg, hvorfor de vil legge kampen dit.

Eksplosiv stemning

- De tror nok det er lettere å slå Norge der nede enn på en halvfull San Siro i Milano.

Stadio Renza Barbera gikk tidligere under navnet «La Favorita». Det var før arenaen ble ombygd til de 36980 sitteplassene svært få slenger rumpa si nedpå.

- Det er en flott og intim stadion, sier John Carew. - Og stemningen er eksplosiv. Men vi kan ikke være redde for det - vi må bare glede oss hvis kampen skal spilles der.

- Det kommer til å bli en veldig stor og morsom opplevelse.

Kompliment

- Og vanskelig å reise hjem med poeng?

- Det italienske forbundet er ute etter publikummet og støtten det gir laget når de legger en VM-kamp dit. Det skal vi ta som en kompliment. For Palermo er en fotballgal by - sicilianerne er blant de mest fanatiske i Italia.

- Du må ha vært der for å skjønne hva jeg snakker om.

- Hva med varmen?

- I hvert fall over 30 grader sjøl på kvelden. Og det er varmt. Men det blir like hett for italienerne.

- Spør du meg, så håper jeg kampen blir lagt dit, sier John Carew.

FANATISKE FANS: Italienerne vil legge høstens landskamp mot Norge til Sicilia. - Palermo er en fotballgal by - sicilianerne er blant de mest fanatiske i Italia, sier John Carew.
OMBYGD: Stadio Renza Barbera gikk tidligere under navnet «La Favorita». Det var før arenaen ble ombygd til de 36980 sitteplassene svært få slenger rumpa si nedpå.
SCORER: Carew har spilt to ganger på stadio Renza Barbera de siste ukene. Og scoret begge gangene. Her gratuleres han av Francesco Totti. Foto: Scanpix<!--/BTEK2-->