Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Italia og Argentina møtes til landskamp for å hedre pave Frans

En hyllest av de sjeldne.

FOTBALL-PAVE: Pave Frans skal æres med en landskamp mellom Italia og Argentina på onsdag. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
FOTBALL-PAVE: Pave Frans skal æres med en landskamp mellom Italia og Argentina på onsdag. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italia og Argentina møtes til fotballandskamp onsdag. Kampen kom i orden på grunn av pave Frans, men han blir neppe å finne på tribunen.

Tirsdag har både Italias og Argentinas landslag fått audiens hos pave Frans, som kommer fra nettopp Argentina. Italias landslagssjef Cesare Prandelli, sier at han planlegger å invitere paven til kampen.

- Men jeg er usikker på om stemmen min vil holde på grunn av følelsene knyttet til møtet, sier han.

Prandelli har stått bak tanken om at de to landslagene burde møtes. Ideen skal han ha fått av at pave Frans er fra Argentina, men samtidig har røtter i Italia.

Lykkeligx2 Det er uansett lite trolig at paven vil se landskampen fra tribuneplass. I forrige uke kom Vatikanet med en uttalelse hvor det ble sagt at han kun skal møte de to lagene tirsdag.

Flere av spillerne gleder seg til møtet med paven.

- Jeg er lykkelig ganger to. Vi skal møte et av verdens sterkeste landslag, og vi får møte paven, skrev angriper Alberto Gilardino på Twitter.

Begge lagene har stø kurs mot VM neste år. Argentina topper den søramerikanske kvalifiseringen, mens Italia leder sin kvalifiseringsgruppe fire poeng foran Bulgaria.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!