Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Italia ønsker Conte som landslagssjef

Chelsea-manager Antonio Conte troner øverst på ønskelisten til det italienske fotballforbundet til å overta landslaget i fotball.

FØRSTEVALG SOM LANDSLAGSSJEF: Antonio Conte. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
FØRSTEVALG SOM LANDSLAGSSJEF: Antonio Conte. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det italienske fotballforbundets visekommissær Alessandro Costacurta sier til Gazzetta dello Sport at han mener Conte er en av dem som ville gjort jobben best.

- Jeg vil definitivt snakke med ham i løpet av noen måneder, sier Costacurta som leder arbeidet med å finne en ny landslagssjef til Italia etter Gian Piero Ventura.

Ventura fikk sparken etter å ha blitt slått av Sverige i omspillskampene til sommerens VM.

Conte ledet det italienske landslaget til kvartfinale i europamesterskapet i 2016 før han tok over Chelsea. Men etter å ha ledet London-laget til seriegull i fjor er framtiden nå usikker etter en skuffende sesong på Stamford Bridge.

Det er flere navn på blokka til det italienske forbundet, deriblant Roberto Mancini, Carlo Ancelotti, og Claudio Ranieri.

- Conte har allerede vist at han vet hva som innebærer å være landslagssjef, men det har ikke de andre kandidatene. Det betyr ikke at jeg ikke vil være fornøyd med Mancini eller Ancelotti, selv om Carlo Ancelotti ser ut til å ha fjernet seg fra diskusjonen.

Luigi Di Biagio ble flyttet opp fra 21-laget som midlertidig erstatter for Ventura til en ny landslagssjef er på plass. Italia spiller vennskapskamper mot Argentina og England i slutten av mars måned.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!