Italia ryker ut av EM på 2- 2

Kampen mellom Sverige og Danmark i kveld handler bare om én ting. Det er om det blir 2- 2.

PORTO (Dagbladet): Med uavjort 2- 2, 3- 3, 4- 4 osv. er både Danmark og Sverige videre i EM. Uansett om Italia vinner 10- 0 mot Bulgaria. Og hvor vanskelig er det egentlig å spille 2- 2.

-  Nå må dere slutte å snakke om dette tullet. La italienerne prate om det. Vi går for å vinne kampen, sa en illsint Morten Olsen på gårsdagens pressemøte.

Men selv om den danske landslagssjefen hisser seg opp over alle antydningene om avtalt spill, så er det jo bare én ting å si om det ikke blir 2- 2:

Det ville være fryktelig dumt.

For svenskene er utgangspunktet annerledes enn danskene. De greier seg med uavgjort. Så hvorfor ikke 2- 2? Dagbladet stilte Fredrik Ljungberg følgende spørsmål i går:

-  Bra resultat

-  Hvis det står 2- 2 og det er en halvtime igjen av kampen: Spiller du med hele ditt hjerte da?

-  He,-he, jeg visste det spørsmålet vil komme. Det spørs, 2- 2 er jo et bra resultat for begge lag, og da kan vel kampen preges av det. Jeg vet jo ikke hva danskene tenker. De vil kanskje gå for seier uansett, smiler Ljungberg.

Og ler enda mer når han får høre av en engelsk journalist at 82 prosent av alle engelskmenn som har satset penger på Sverige- Danmark, har satt pengene på 2- 2.

Mens Ljunberg lo, tok Lars Lagerbäck ordet.

-  Var det i England, sa du? Ja, ja, det får engelskmennene svare for. Jeg ville ikke ha satt mine siste pund på 2- 2, sier han.

-  Korrupt

-  Dessverre er sjansen for at det skal skje liten, sier tall- og pokerekspert Egil «Drillo» Olsen.

Og utdyper.

-  Hadde det holdt med 0- 0 for begge lag, kunne de bare lagt seg i forsvar og satset alt defensivt. Men hvis ett lag må score, så vet man aldri hvordan spillerne vil reagere. Det er umulig å jukse, ler Drillo.

-  Spiller du 2- 2 så er du bare korrupt. Dessuten blir det 1- 1, he,-he.

Tidligere Viking-trener og medlem i det svenske trenerteamet, Benny Lennartson, er enig med Drillo.

-  Italierne snakker om dette. Men vi har jo ikke denne innstillingen til det i vår nordiske idrettskultur. I Italia blir det sett på som smart å jukse, sier Benny.

SMILER LURT: Svenske Fredrik Ljungberg syns det er greit hvis nabooppgjøret ender 2- 2. - Men jeg vet jo ikke hva danskene tenker. De vil kanskje gå for seier uansett, smiler Ljungberg. Trener Lars Lagerbäck bak.