BARE NESTEN: Bulgaria var nær å slå Italia, men en utligning etter drøyt 80 spilte minutter reddet poeng for fotballstormakten. Foto: REUTERS/Stoyan Nenov
BARE NESTEN: Bulgaria var nær å slå Italia, men en utligning etter drøyt 80 spilte minutter reddet poeng for fotballstormakten. Foto: REUTERS/Stoyan NenovVis mer

Italia slo tilbake etter bulgarsk snuoperasjon. Godt nytt for Norge

Utlignet i det 84. minutt.

Bulgaria-Italia 2-2 (2-1)

(Dagbladet): Da Italia tok ledelsen allerede etter fire minutter, var det oppskriftsmessig. Stjernene så ut til å ta en komfortabel seier for å holde følge med Kroatia som utklasset Norge.

Men bulgarerne ville det annerledes. På seks minutter snudde de kampen.

Først utlignet Ivelin Popov etter elleve minutter. Deretter gjorde Ilian Micanski 2-1 med et hodestøt, og vips, Italia måtte jage utligning.

Den kom etter 84 minutter ved debutanten Éder.

Scoringen hjalp også Norge, som før lørdagens kamper hadde fem poeng ned til Bulgaria.

- Med norske øyne er den utligningen svært godt nytt. Det er ingen tvil om at dette øker mulighetene vi har til å nå playoff, kommenterte Frode Marti for MAX.

Knappet inn Norges forsprang Likevel betyr uavgjortresultatet at Bulgaria har ett poeng mer enn Norge i møtet med Italia. Dermed har Norge med all sannysnlighet ikke råd til feilskjær mot lag under dem på tabellen før møtet med Bulgaria i september.

Neste kvalifiseringskamp er for Norge hjemme mot Aserbajdsjan i juni. Da reiser Bulgaria til Malta.

Godt forsvarsspill Bulgaria var det beste laget innledningsvis, og 2-1-ledelsen var fortjent, men etter hvert fikk Italia koblet et grep om kampen og begynte å presse hjemmelaget.

Men stormløpet lot vente på seg i den andre omgangen, og Bulgaria forsvarte seg bra.

Italia klarte ikke å skape de største sjansene, men det siste kvarteret økte presset mot hjemmelaget.

Etter 84 minutter fikk italienerne betalt. Debutant Éder klemte til fra 18 meter og sendte ballen utagbart i mål.

Italia fortsatte å styre spillet, men de fikk uttelling i form av et seiersmål. Dermed er de to poeng bak Kroatia og to poeng foran Norge etter fem kamper i EM-kvalifiseringens gruppe H.