Italia sprudler!

Den italienske jubelen i Frankrike gir seg ikke. I går fulgte Ferrari opp Italias fotballtriumf over Norge med sin første dobbeltseier i Formel 1 siden 1990. Det spiller ingen rolle at det var en tysker, Michael Schumacher, som satt i vinnerbilen.

Den andre Ferrarien ble kjørt av iren Eddie Irvine. Men det spiller ingen rolle; de som kjører Ferrari i Formel 1 blir automatisk adoptert av hele Italia.

Triumfhelg

Helga forløp helt perfekt for italienske fans, som feiret triumfene i de to suverent mest populære idrettene i landet. En verdensmestertittel til Ferrari i Formel 1 rager nesten like høyt som en VM-tittel i fotball.

Derfor steg stemningen enda et par hakk da Michael Schumacher erklærte etter seieren i Frankrike Grand Prix på Magny Cours-banen:

- Vi har nå en realistisk sjanse til å vinne VM. De seks poengene som Mika Häkkinen leder med, er ingenting.

- Alle i Ferrari har jobbet svært hardt, og vi har skaffet oss en utrolig flott utgangsposisjon for den andre halvdelen av sesongen, mente Michael Schumacher.

Og Italia feiret: Landets største sportsavis La Gazzetta dello Sport sendte en ekstrautgave ut på Internett med overskrifter som:

«Takk for denne triumfen, Schumi!» og «En hemningsløs jubelsøndag i rødt.»

Rødt er Ferraris farge.

Mika forbikjørt

Åtte av søtten VM-løp er kjørt og finske Mika Häkkinen - nummer tre i går - er fortsatt rolig som sammenlagtleder:

- Jeg er ikke bekymret. Ferrari jakter naturligvis på oss, men det er min jobb å sørge for at de forblir bak oss, sier mannen som blir kalt den flygende finnen.

Han hadde uflaks med omstarten i går.

Mika vant den første ordinære starten, men en Stewart-bil ble stående igjen på streken og det hele måtte gjentas. Omstarten ble en fiasko for McLaren Mercedes og Mika, som ble forbikjørt av begge Ferrari-bilene.

De siste femten rundene angrep han ustanselig Eddie Irvine på andreplassen, men måtte gi seg på målstreken, slått med bare to tideler.

- Med utfallet av omstarten var løpet kjørt for oss, mente Mercedes-sportsjefen Norbert Haug.

  • Neste VM-løp kjøres på Silverstone i England, en bane som nok byr på fordeler for McLaren.