Italia sprudler!

Den italienske jubelen i Frankrike gir seg ikke. I går fulgte Ferrari opp Italias fotballtriumf over Norge med sin første dobbeltseier i Formel 1 siden 1990. Det spiller ingen rolle at det var en tysker, Michael Schumacher, som satt i vinnerbilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den andre Ferrarien ble kjørt av iren Eddie Irvine. Men det spiller ingen rolle; de som kjører Ferrari i Formel 1 blir automatisk adoptert av hele Italia.

Triumfhelg

Helga forløp helt perfekt for italienske fans, som feiret triumfene i de to suverent mest populære idrettene i landet. En verdensmestertittel til Ferrari i Formel 1 rager nesten like høyt som en VM-tittel i fotball.

Derfor steg stemningen enda et par hakk da Michael Schumacher erklærte etter seieren i Frankrike Grand Prix på Magny Cours-banen:

- Vi har nå en realistisk sjanse til å vinne VM. De seks poengene som Mika Häkkinen leder med, er ingenting.

- Alle i Ferrari har jobbet svært hardt, og vi har skaffet oss en utrolig flott utgangsposisjon for den andre halvdelen av sesongen, mente Michael Schumacher.

Og Italia feiret: Landets største sportsavis La Gazzetta dello Sport sendte en ekstrautgave ut på Internett med overskrifter som:

«Takk for denne triumfen, Schumi!» og «En hemningsløs jubelsøndag i rødt.»

Rødt er Ferraris farge.

Mika forbikjørt

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer