Italia-stjerne vil til Hollywood

Inter-back gir seg som 30-åring.

(Dagbladet.no): Francesco Coco (30) sto med 17 landskamper for Italia og hadde kontrakt med det italienske mesterlaget Inter.

Nå er det slutt for venstrebacken, han vil i stedet bli skuespiller.

- Jeg har tenkt på dette lenge og det er ingen impulsiv beslutning. Jeg åpnet døra for fotballen i sommer og fikk tilbud. Men jeg tror dette er rett tidspunkt for å endre på den jeg er, sier Coco.

Den tidligere Milan- og Barcelona-backen fikk kontrakte med Inter opphevet og prøver først på en TV-karriere. 30-åringen skal delta i den italienske kjendisutgaven av realityshowet Survivor.

På sikt ønsker han å flytte til USA og Hollywood. Denne sommeren hadde han også kontraktsforlag på bordet fra MLS-klubbene New York Red Bulls og New England Revolution.

Coco har vært mye plaget av skader og tilbakte deler av fjorårssesongen på utlån til Torino.

- For tre uker siden vurderte jeg tilbudene og fant ut at jeg var tilfreds med karrieren. Jeg kunne ikke avslutte på et lavere nivå, så jeg forlot fotballverdenen, sier Coco.

VAR MED I 2002-VM: Francesco Coco spilte 17 landskamper for Italia, den siste i september 2002. Foto: Scanpix/Reuters
VAR MED I 2002-VM: Francesco Coco spilte 17 landskamper for Italia, den siste i september 2002. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
Italia-stjerne vil til Hollywood
MOT MODERKLUBBEN: Coco spilte tre kamper på utlån til Torino i fjor. Her mot Milans Clarence Seedorf, som ble byttet mot backen i 2002.
3-0 MOT ROSENBORG: Coco spilte for Inter mot blant andre Harald Brattbakk da trønderne ble et nummer for små på San Siro i oktober 2002.