Italia tilkjent 3-0-seier mot Serbia

Etter tribune-opptøyene i Genova.

OPPTØYER: Serbiske tilskuere, anført blant annet av mannen i finlandshette, identifisert av politiet som Ivan Bogdanov, lagde så mye trøbbel at kampen mellom Serbia og Italia i EM-kvaliken for to uker siden. Foto: Carlo Baroncini,  AP/Scanpix
OPPTØYER: Serbiske tilskuere, anført blant annet av mannen i finlandshette, identifisert av politiet som Ivan Bogdanov, lagde så mye trøbbel at kampen mellom Serbia og Italia i EM-kvaliken for to uker siden. Foto: Carlo Baroncini, AP/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): UEFA tilkjenner Italia en 3-0-seier i den avbrutte kampen mot Serbia tidligere denne måneden.

Kampen ble først utsatt, så avbrutt etter at serbiske tilskuere gikk amok på tribunen.

Serbia dømmes videre til å spille to kamper for tomme tribuner, men en av disse kampene er en betinget straff med prøvetid på to år, melder Uefa.

Det serbiske fotballforbundet er også ilagt en bot på 120 000 euro (cirka en million kroner), og forbys å kjøpe billetter for serbiske supportere i de resterende kampene i EM-kvaliken.

Italia får bot Det italienske fotballforbundet slipper heller ikke ustraffet fra det som ansvarlig arrangør av kampen.

Italienerne må betale 100 000 euro (824 000 kroner) i bot, samt får en betinget straff på en kamp bak lukkede porter med en prøvetid på to år. Begge forbund har tre dagers ankefrist på dommene.

AVBRUTT: Italias Gianluca Zambrotta (t.v.) og Leonardo Bonucci (t.h.) i kamp mot serbiske Dragan Mrdja, mens et bluss lander på banen. Foto: Fabio Ferrari, AP/Scanpix
AVBRUTT: Italias Gianluca Zambrotta (t.v.) og Leonardo Bonucci (t.h.) i kamp mot serbiske Dragan Mrdja, mens et bluss lander på banen. Foto: Fabio Ferrari, AP/Scanpix Vis mer

16 mennesker ble sendt til sykehus, 17 ble arrestert. Blant dem Ivan Bogdanov, som ble regnet for å være sentral i det som skjedde.

Kastet nødbluss Kampen ble stoppet etter seks minutter da Italias keeper ble truffet av et nødbluss.

Den serbiske keeper Vladimir Stojkovic trakk seg før avspark etter å ha blitt forsøkt angrepet av serbiske «tilhengere» allerede før laget kom seg inn på stadion.

Det serbiske fotballforbundet har bedt Uefa om å få spille kampen på nytt. De påpekte at Italia som vertskap for kampen er ansvarlig for arrangementet, og fraskrev seg ansvaret for de tilreisende tilskuernes oppførsel.