Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Italia venter på SuperMario

Om 194 dager kan landslagsledelsen ringe igjen.

(Dagbladet.no) I AC Milan herjer allerede Alexandre Pato (18) med motstanderne. Den unge brasilianeren har tatt Serie A med storm de siste dagene.

Tilstanden er ikke mye dårligere hos byrival Inter.

De blåsorte har selvsagt også en unggutt i rekkene, som forsyner seg grovt av fatet når han setter seg til bords med de største stjernene.

I går kveld nettet Mario Balotelli Barwuah (17) to ganger da serielederne Inter slo Juventus i cupen.

Prøvespill i Barcelona

17-åringen - som allerede er døpt SuperMario i italienske avisspalter - har foreløpig ikke spilt en eneste kamp for aldersbestemte landslag. Men nå er han ikke langt unna.

Mario ble født i Palermo sommeren 1990, og er sønn av to ghanesiske innvandrere. Da han var tre år gammel sendte italiensk rett ham til Balotelli-familien i Concesio. Der spilte han ball sammen med søsteren og sine eldre brødre.

Allerede som femåring så alle at gutten hadde et stort talent.

STJERNESKUDD: Mario Balotelli er bare 17 år gammel, men han viste i går kveld at han ikke har for mye respekt for betydelig mer rutinerte Juventus-spillere - og han banket inn to mål. Foto: REUTERS
STJERNESKUDD: Mario Balotelli er bare 17 år gammel, men han viste i går kveld at han ikke har for mye respekt for betydelig mer rutinerte Juventus-spillere - og han banket inn to mål. Foto: REUTERS Vis mer

Serie C-laget Lumezzane oppdaget dette og hentet ham som 11-åring. Fire år seinere fikk klubben dispensasjon fra forbundet og han debuterte på A-laget.

Balotelli gjorde seg raskt bemerket utenfor C-ligaen, og storklubber som Fiorentina, Manchester United og Barcelona fikk øynene opp for den 189 centimeter høye spissen. Han var også på prøvespill for Barca, men det var til slutt Internazionale som sikret seg underskriften til talentet.

194 dager igjen

Selv om Mario er født i Italia kan han ikke spille for støvellandet. Årsaken er at han fortsatt bare har ghanesisk pass, og først når han blir 18 år kan han søke om italiensk statsborgerskap.

Det vil han helt sikkert gjøre, for drømmen hans er å ikle seg den blå landslagsdrakta.

Og den drømmen kommer garantert til å gå i oppfyllelse.

Han har nemlig blitt oppringt flere ganger av diverse landslagstrenere i både Italia og Ghana. I fjor sommer ville Claude Le Roy at han skulle spille en seniorkamp for Ghana mot Senegal - men Balotelli takket nei.

17-åringen venter nemlig på den italienske sjansen. Og Italia venter på ham.

image: Italia venter på SuperMario

Om 194 dager er han klar.

Han er nok litt for fersk for det italienske seniorlandslaget som til høsten skal ut i VM-kvalik. Men han har høyaktuell for det italienske U21-laget.

Draknummer 45

Den høye og tekniske spissen fikk før jul to minutter mot Cagliari i Serie A. I cupen har han imidlertid fått flere sjanser.

I går kveld spilte han fra start for andre gang, i fraværet til Zlatan Ibrahimovic, Julio Cruz, Hernan Crespo og David Suazo. Det angrer nok ikke trener Roberto Mancini på.

Balotelli stjal showet og scoret to da Inter slo Juventus 3-2 og gikk til semifinalen.

- Jeg er veldig fornøyd og takker Mancini for at han ga meg sjansen fra start, sier SuperMario - som bærer det noe uvanlige fotballnummeret 45 på ryggen.

Juventus-manager Claudio Ranieri kunne ikke annet enn å være imponert over unggutten etter kampen.

- Jeg har sett ham mot juniorlaget vårt tidligere, og jeg likte det jeg så. Han har et godt øye for målet og beveger seg strålende, skryter Ranieri.

Kilder: Inters hjemmeside, AFP, Mario Balotellis hjemmeside og Wikipedia.

SIKRET SEIEREN: Dejan Stankovic takker SuperMario for de to målene som sendte Inter til semifinalen i cupen.
VENTER PÅ TELEFON: Mario har flere ganger blitt oppringt av italienske trenere på aldersbestemte landslag. Snart kommer det italienske passet i posten, og da er han klar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media