Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Italia vil ha timeout i Brasil-VM

Slik som kvinnene i 1995.

 TIMEOUT:  Italias fotballforbund (FIGC) ber FIFA om å innføre timeout i VM-kampene i Brasil neste år, for å gi spillerne anledning til å drikke under kampene. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix
TIMEOUT: Italias fotballforbund (FIGC) ber FIFA om å innføre timeout i VM-kampene i Brasil neste år, for å gi spillerne anledning til å drikke under kampene. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix Vis mer

Italias fotballforbund (FIGC) ber FIFA om å innføre timeout i VM-kampene i Brasil neste år, for å gi spillerne anledning til å drikke under kampene.

FIGC vil legge fram forslaget for FIFA-styret i Costa do Sauípe torsdag, dagen før VM-trekningen.

- Jeg ønsker to timeout i hver kamp, slik at spillerne kan få i seg væske. Heten og luftfuktigheten er et stort problem i Brasil, noe vi merket under kontinentcupen sist sommer, sa landslagssjef Cesare Prandelli tirsdag.

- Om de skal gi verden et spektakulært mesterskap, må de gi spillerne forutsetninger for å være i stand til å prestere.

Prandelli ønsker at spillet skal stoppes i to minutter midt i hver omgang, og at pausen skal brukes til å drikke. Ellers vil spillere måtte løpe til sidelinjen for å få i seg væske ved vanlige stopp i spillet, noe som vil påvirke kampenes rytme.

Landslagssjefen sier at han tror alle lag som deltok i kontinentcupen vil støtte hans forslag.

- I en av kampene ba åtte av 11 spillere om å bli byttet ut. Det er veldig mye, sa Prandelli.

Timeout har for øvrig vært brukt i et VM-sluttspill tidligere.

I VM for kvinner i 1995 hadde trenerne anledning til å be om timeout to ganger i hver kamp. Even Pellerud brukte det ofte til formasjonsendring og andre taktiske justeringer på Norges vei mot VM-gull.

(NTB)