Italias antidopingsjef slutter

Italias antidopingsjef Giacomo Aiello slutter som en direkte følge av at Marco Pantani har fått opphevet sin åtte måneder lange utestengelse.

Den tidligere Tour de France-vinneren Marco Pantani ble dømt for å ha tatt insulin i forbindelse med Giro d'Italia i fjor. Under en storstilt razzia på rytternes hotell fant politiet en insulinsprøyte på rommet til Pantani.

Et appellutvalg i Det italienske sykkelforbundet mente imidlertid at Pantani var dømt på indisier, og at manglende bevis burde komme ham til gode. Han fikk opphevet sin åtte måneder lange karantene.

- Når dommere skal dømme kjente sportsutøvere reduserer de dommen eller gir helt opp, sa Giacomo Aiello, som har jobbet med å etterforske dopingsaker.

Han har anbefalt straffereaksjoner til ulike særforbund i Italia, men i et stort antall av tilfellene er de endelige straffene atskillig mindre enn hans anbefaling.

- Pantani-saken fikk begeret til å renne over. De samme reglene må gjelde for alle, eller så er det bare å glemme det, sa Aiello.