Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Italias EM-tropp fikk politibesøk på rommet

Mens Lazio-kapteinen ble arrestert i razzia.

FIKK POLITIBESØK: Domenico Criscito (nummer to fra høyre, øverst), som for øyeblikket er i Firenze på treningsleir med det italienske EM-laget. Foto: (AP Photo/Michael Sohn)
FIKK POLITIBESØK: Domenico Criscito (nummer to fra høyre, øverst), som for øyeblikket er i Firenze på treningsleir med det italienske EM-laget. Foto: (AP Photo/Michael Sohn) Vis mer

(Dagbladet): Mandag morgen slo italiensk politi til mot en rekke spillere og ledere fra Serie A og nedover i divisjonssystemet, mistenkt for å ha medvirket til kampfiksing.

Blant de høyprofilerte pågripelsene var Lazio-kaptein Stefano Mauri, melder det italienske nyhetsbyrået Ansa.

Politiet skal også ha oppsøkt stedet der det italienske landslaget for øyeblikket forbereder seg til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina, der de gjennomsøkte rommet til forsvarsspiller Domenico Criscito. Han har spilt for Genoa det meste av karrieren, men er nå i Zenit St. Petersburg.

Det mildt sagt uheldige fokuset kan få konsekvenser når landslagssjef Cesare Prandelli senere i dag skal ta ut sin endelige tropp.

Til sammen gikk politiet til aksjon mot 30 ulike adresser, og Juventus-trener Antonio Conte var også blant dem som fikk hjemmet sitt ransaket.

I FENGSEL: Lazio-kaptein Stefano Mauri ble i dag tidlig pågrepet i en samkjørt politiaksjon, der man slo til mot over 30 adresser. Foto:  AFP PHOTO/ GABRIEL BOUYS
I FENGSEL: Lazio-kaptein Stefano Mauri ble i dag tidlig pågrepet i en samkjørt politiaksjon, der man slo til mot over 30 adresser. Foto: AFP PHOTO/ GABRIEL BOUYS Vis mer

Conte ble koblet til korrupsjonsskandalen i forrige måned. Påstanden fra etterforskerne er at 42-åringen lot være å melde fra om et forsøk på kampfiksing da han trente Siena. Conte har benektet ethvert kjennskap til saken.

Ti av personene som ble overrasket av politiet i dag er nåværende eller tidligere spillere.

Foruten Stefano Mauri ble tidligere Genoa-spiller Omar Milanetto arrestert.

Italia starter EM mot regjerende mester Spania den 10. juni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media