Italias keeper blant de tre beste Nyland har sett

Har studert Buffon for å bli bedre selv.

FORBILDER: Ørjan Nyland plukker sisteskanser fra øverste hylle når han skal trekke fram sine keeperfavoritter de siste 20 årene. Foto: NTB Scanpix
FORBILDER: Ørjan Nyland plukker sisteskanser fra øverste hylle når han skal trekke fram sine keeperfavoritter de siste 20 årene. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet:) Laguttaket før kampen på Wembley sist onsdag ble et nytt bevis på at Ørjan Håskjold Nyland (23) er landslagets førstekeeper, og på tirsdag får han prøve seg i kvalifiseringskamp for første gang.

I motsatt ende på Ullevaal står Gianluigi Buffon (36). Verdensmester, UEFA-cupvinner og femdobbel Serie A-triumfator.

- Har kontroll - uansett - Han er vel inne på topp 3 av alle keepere de åra jeg har fulgt med. Han har vært verdensklasse i årevis, og han er fortsatt aktiv. En stor keeper, sier Nyland, som bekrefter at han i jakta på å perfeksjonere seg selv, har studert videobilder av Buffon.

- Ja. Alle keepere har ett felt som de kanskje er bedre på enn noen andre. Han har vært en av dem som har stått lengst på ett klubblag, han har prestert veldig bra både der og for landslaget, og er en rolig og avbalansert type med masse autoritet, sier Molde-keeperen.

- Jeg vil si det er de stikkordene som karakteriserer ham mest, og det er det mye man kan lære av. Han virker å ha kontroll på situasjonen uansett hvor stor kamp han spiller.

Nylands topp 3 - Etter din mening — hvem har vært de tre beste keeperne de siste 20 åra?

- Da vil jeg nevne Buffon, og i tillegg til ham: Peter Schmeichel og Manuel Neuer, sier Nyland.

- Schmeichel var en skikkelig vinnertype med utrolige reflekser, som klarte å holde ute de aller mest vanvittige skudd, egentlig. Og så har vi Neuer, med den utviklingen han har hatt, spesielt de siste åra. Under Guardiola (Bayern München-trener) er Neuer blitt utrolig god med beina. Han var god på det området før også, men han spiller for et lag som står så høyt at også han havner høyt. Da avverger han mange situasjoner lenge før de oppstår. Det er han ekstrem på, sier Ørjan Håskjold Nyland.