Italias magiske 10-er

Kashima Antlers (Japan)- Italia 1- 2. Francesco Totti spilte én omgang da Italia i går vant 2- 1 mot det japanske ligalaget. Italias magiske 10-er har slitt med en skade i oppkjøringen til VM-sluttspillet.

Totti pådro seg en muskelskade i treningskampen mot England den 27. mai. Siden den gang har han bare spilt 72 minutter mot Milan den 4. mai, før treningskampen i går. Italia vant 2- 1 etter scoringer av Filippo Inzaghi og Christian Vieri, men trener Giovanni Trappatoni er mest fornøyd med at playmaker Totti er tilbake på banen.

- Totti kommer bare til å bli bedre, men jeg ville ikke ta noen sjanser - derfor tok jeg ham ut ved pause, sier Trappatoni.

Selvtillit

Totti begynte å spille fotball som femåring i Fortitudo. 12 år gammel spilte han for Roma og som 16-åring debuterte han i Serie A i 1993.

- Jeg utviklet meg veldig kjapt som fotballspiller, og fotballen ga meg god selvtillit, sier Totti.

Han ble av sine trenere i ungdomsåra holdt igjen slik at han ikke skulle bli utbrent i ung alder. Nå er han stjerne på klubblaget Roma. Han er også i ferd med å ta opp arven etter legendariske spillere som Falcao og Bruno Conti. Populariteteten er enorm i fotballgale Italia, og Totti trives.

- Jeg har det veldig bra og har et godt forhold til mine tilhengere. Det er perfekt både for mitt temperament og mine forventninger, sier Totti, som gjerne tar seg en tur ut på byen i Roma.

- Uten privatliv fungerer du ikke, sier Totti.

Et minus med stjernetilværelsen er at alle vil være «venner» med ham.

- Jeg vil ikke henge sammen med personer som bare er opptatt av min kjendisstatus, derfor er mine gamle venner veldig viktige for meg, sier Totti.

- EM nytt kapittel

Han debuterte på landslaget som 22-åring. Høydepunktet kom i EM 2000. I finalen ble han kåret til den beste spilleren til tross for at Italia tapte mot Frankrike.

- EM var starten på et nytt kapittel i min karriere. Når du gjør noe bra, får du også den rette selvfølelsen, sier Totti.