Italias playboyer

66-årige Cesare Maldini har tatt ut en VM-tropp full av playboyer. Den største av dem alle er hans egen sønn Paolo 29). Men det er sånn det må være i Italia, et land der stil er like viktig som suksess. Både på og utenfor fotballbanen.

- Det er klart at det blir en del modell- og TV-fjes å se. Og fine biler. Men hva hadde du gjort hvis du hadde 10 millioner kroner på bok? sier Steinar Nilsen til Dagbladet.

Tromsø-gutten Nilsen omgås flere italienske landslagsspillere i en av de største og mektigste italienske klubbene, AC Milan.

Når Nilsen kjører inn på treningsfeltet Milanello, blir han smågutt på bilfronten. Bare Mercedeser, Porscher og Ferrarier er godt nok for Italias idoler. Parmas landslagsspiller Fabio Cannavara bytter ut sin toppmodell Mercedes hver åttende måned. Det er sånn han vil ha det.

Og han har råd til det. Snittlønna for spillere på landslaget er en halv million kroner - utbetalt hver eneste uke.

Modeller

På fritida vanker de italienske landslagsspilleen i miljøer der luksus er en selvfølge. Trenersønn Paolo Maldini er med jevne mellomrom innom den europeiske catwalk, og hjemme har han en modellkone fra Venezuela.

Maldini er spilleren flest italienske tenåringsjenter klistrer opp på veggen på pikerommet. Ansiktet til Maldini er like kjent i Italia som Martina Colamaris. Vakre, blonde Colambari er vert for et av Italias største fotballprogrammer.

Og TV-stjernen er også kvinnen landslagsstopper Alessandro Costacurta (31) forlot sin kone for. Men gamlegutta Maldini og Costacurta må kjempe for å beholde heltestatusen sin. På vei opp er unge spillere som Juventus' Alessandro Del Piero (23). Han er årets stjerneskudd - like ettertraktet som Roberto Baggio var som ung. Og han er minst like god som Baggio også.

Måltørke

- Alessandro har lenge vært en viktig spiller for Juventus og landslaget. Men nå har han blitt mer moden, både mentalt og fysisk. Han er mer stabil, sier Maldini senior.

I VM-kvalifiseringen sleit italienerne med måltørke. Privat har de unge italienerne mindre problemer med å score. Lazios unge stopper Alessandro Nesta (22) sliter med å komme seg opp trappa til leiligheten sin i Roma. Den er alltid fylt av unge kvinnelige beundrere. Ungkarene Filippo Inzaghi og Christian Viera delte rom på landslaget. Nå er det slutt fordi Inzaghi vil mer privatliv når han reiser med Italia.

Det faller naturlig for Italias VM-tropp å dyrke sin italienske image, med utpreget sans for kvinner, stil og penger.

- Men det er forskjell på spillerne. Det er ikke alle som er playboyer, sier Steinar Nilsen.

Når Italias menn samles til treningsleir fylles lufta av et virvar av forskjellig pipelyder. Det er stjernenes mobiltelefoner som ringer når nye sponsoravtaler skal inngås.

Trener Cesare Maldini er kanskje gammel med sine 66 år - men han er definitivt ikke gammeldags. Det var Maldini selv som lettet på mobilrestriksjonene i den italienske leiren.

Optimistisk

Når Italia reiser til Chantilly ved Paris 5. juni, må de skreddersydde jakkene legges bort. Trener Maldini tror hans sweepersystem med hurtige kontringer er perfekt til et mesterskap som går over tid.

- Det er en optimistisk holdning i Italia. De har folk som lykkes godt i utlandet, og de har toppspillere på hjemmebane, sier Nilsen.

Det eneste de mangler er en flittig målscorer blant playboyene.

DAGBLADET RANGERER VM-LANDENE: 8

FIFA-RANKING: 14

TIDLIGERE VM:

1934, -38, -50, -54, -62, -66, -70, -74, -78, -82, -86, -90, -94).

TRENER:

Cesare Maldini (66) tok på seg den tøffeste jobben i Italia da han tok steget opp fra OL-laget i 1996. Skiftet ut Sacchis soneforsvar med en gammeldags sweeper. Var opprinnelig tredjevalg til jobben og reddet skinnet bare igjennom sluttspillskampen mot Russland. Far til landslagsback Paolo Maldini.

VEIEN TIL VM:

EUROPAGRUPPE 2:

Moldova - Italy 1-3

Italy - Georgia 1-0

England - Italia 0-1

Italia - Moldova 3-0

Polen - Italia 0-0

Italia - Polen 3-0

Georgia - Italia 0-0

Italia - England 0-0

· Italie ble nummer to og måtte ut i avgjørende kamp mot en av de andre gruppetoerne.

SLUTTSPILL:

Russland - Italia 1-1 Italia - Russland 1-0