Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Italias rugbylandslag fant skjult regel som opphevet offside.
- Bra jobba, Italia, veldig smart

- Jeg er dommer, ikke trener, sa dommeren da Englands trener desperat spurte ham om råd.

UNDERLIG KAMP: England mot Italia var en underlig seanse. Foto: Matthew Impey/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
UNDERLIG KAMP: England mot Italia var en underlig seanse. Foto: Matthew Impey/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kun New Zealand er bedre i rugby enn England, og ingen landslag tjener mer. Likevel fikk de et støkk mot lille Italia - det antatt svakeste laget i Six Nations-turneringa.

- Jeg må ta noe ansvar selv, jeg skulle ha reagert raskere og se hva som hendte forrige søndags kamp på gigantiske Twickenham Stadium i London.

Lurte motstanderne

Der gjorde det underlegne Italia-laget det uhørte, ifølge The Guardian.

I rugby er det vanlig at spillerne samles i en klynge (ruck) for å kjempe om ballen etter en takling. Det gjorde ikke Italia.

Dermed utnyttet de også et smutthull i rugbyens regelbok, noe som gjorde at spillets offside-regel ikke gjaldt. Dette betydde igjen at italienerne fritt kunne skape kaos på motstandernes banehalvdel.

Samtidig slet England med å tilpasse spillet sitt til den nye situasjonen.

- Når det ikke er noen ruck, bare fortsett, fortalte dommer Romain Poite engelskmennene som viste tegn på panikk.

Spurte dommeren om råd

På et tidspunkt ledet italienerne med 10-5. Det stresset Englands trener, Eddie Jones, nok til at han spurte dommeren om råd.

- Jeg er dommer, ikke trener, skal Romain Poite ha sagt til den frustrerte treneren, ifølge New York Times.

England fant imidlertid snart nok formelen. Ved å sende folk inn i rommene italienerne etterlot seg, kom de på offensiven. Sluttresultatet ble 36-15 til storfavorittene som nå sikter mot å vinne hele turneringen.

- Blå drakter overalt

Likevel er lagets trener fortsatt forbanna på motstanderne.

- Bra jobba, Italia, veldig smart. Vi visste at de kom til å finne på noe, men dette var ikke rugby. Vi har ikke spilt noen rugby-kamp, sa en kritisk Eddie Jones.

Jones har også omtalt den uortodokse taktikken som en vits.

- Du ser deg rundt for å sentre, også er det en blå drakt der. Du kikker foran deg, og ser enda en blå drakt. Det var blå drakter overalt, la Jones til, ifølge BBC.

- En fantastisk kamp

I etterkant av kampen, ville han at det engelske fotballforbundet skulle klage inn Italia. Det ble det aldri noe av, ifølge Evening Standard.

Dermed kan det være duket for nye triks fra italiensk hold, ved mindre det internasjonale forbundet setter foten ned.

- Jeg synes at det var en fantastisk kamp. Folk kom hit og forventet at engelskmennene skulle vinne med 60 eller 70 poeng. Vi tok avgjørelser ute på banen og taklet situasjonen. Det er det rugby handler om, sier Italias trener, irske Conor O'Shea, ifølge New York Times.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media