Coronaviruset i Italia

Italias «smittegryte»

45 000 tilskuere var samlet til Champions League-fest. Noen få dager seinere ble Italias første virustilfelle påvist. Så ble landet verst rammet i hele verden.

KAMP NULL: I italienske medier omtales oppgjøret mellom Atalanta og Valencia som kamp null. Foto: AP Photo/Antonio Calanni
KAMP NULL: I italienske medier omtales oppgjøret mellom Atalanta og Valencia som kamp null. Foto: AP Photo/Antonio Calanni Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

19. februar 2020: At coronaviruset herjer i Kina, har for lengst blitt en verdensnyhet. Viruset har nå spredd seg til flere europeiske land. Men europeerne vet lite om at viruset skal ramme dem med full og brutal kraft bare noen få dager seinere.

På den majestetiske fotballstadionet San Siro i Milano i Italia, er det duket for folkefest. Atalanta er i Champions Leagues åttendedelsfinale, og skal møte det spanske storlaget Valencia.

En drøy måned seinere er Italia det landet i verden som er hardest rammet av coronaviruset. 26. mars er nærmere 75 000 smittetilfeller oppdaget, og 7500 personer har dødd, ifølge Johns Hopkins University.

San Siro, den kvelden med i underkant av 45 000 tilskuere, kalles en måned seinere ei rein smittegryte. I Italia har kampen fått navnet «Game Zero» - kamp null (referanse til begrepet «pasient null» - den første smittede).

- Biologisk bombe

Byen Bergamo nord i Italia er den byen i landet som er aller verst rammet. Bildene av utslitt helsepersonell, kister med døde som fraktes vekk og en øde by, går verden rundt.

Byens borgermester, Giorgio Gori, sier nå at folkefesten på San Siro må bære en del av skylda for at situasjonen har blitt så alvorlig. Han kaller kampen en «biologisk bombe».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer