Italias statsminister foreslår pause i fotballen i tre år

For å få bukt med kampfiksingen.

BER OM VURDERING AV FOTBALLPAUSE: Italias statsminister Mario Monti kaller deler av hendelsene rundt fotballen i landet for skammelige. Foto: SCANPIX/EPA/SAMANTHA ZUCCHI
BER OM VURDERING AV FOTBALLPAUSE: Italias statsminister Mario Monti kaller deler av hendelsene rundt fotballen i landet for skammelige. Foto: SCANPIX/EPA/SAMANTHA ZUCCHI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Italias statsminister Mario Monti tok onsdag til orde for å stoppe all fotball i noen år for å få bukt med kampfiksingen.

- Vi må vurdere og evaluere om en total stopp i dette spillet i to eller tre år kunne være gunstig. Dette er ikke et formelt forslag fra myndighetene, men noe vi bør spørre oss selv, sa Monti da han tirsdag møtte medlemmer av Polens regjering.

Begge land har vært hjemsøkt av korrupsjon og kampfiksing i fotballen.

- Det er svært trist og får deg til å skjelve når idrettens verden, som burde uttrykke de høyeste verdier, i stedet viser seg å være et konsentrat av foraktelige ting, sa Monti.

- I det siste har vi vært vitner til skammelige episoder. Nylig så vi usynlig utpressing hvor fotballspillere knelte foran obskure trusler fra skjulte makter.

Monti refererte trolig til opptøyene Genoa-tilhengere henga seg til i en seriekamp mot Siena i april. Det førte til at kampen ble avbrutt på stillingen 1-4, og Genoa-spillerne ble tvunget til å ta av seg trøyene.

Genoa er en av et dusin klubber som er mistenkt i kampfiksingssaken som ruller videre i Italia. Mandag ble en rekke personer pågrepet i saken, mens enda flere har status som mistenkte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer