BEHANDLET PÅ STEDET Det så fryktelig stygt ut da Domenico Pozzovivo ble liggende urørlig på asfalten under dag tre av årets Giro d´Italia. Heldigvis gikk det greit med italieneren, som her blir tatt hånd om av medisinsk personell. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
BEHANDLET PÅ STEDET Det så fryktelig stygt ut da Domenico Pozzovivo ble liggende urørlig på asfalten under dag tre av årets Giro d´Italia. Heldigvis gikk det greit med italieneren, som her blir tatt hånd om av medisinsk personell. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Italiener husker ingenting av skrekkvelten

Snakket fra sykehussengen.

(procycling.no): Det så veldig stygt ut da Domenico Pozzovivo ble liggende urørlig på asfalten etter et fall på Giro d´Italias tredje etappe.

Ag2r-rytteren ble rullet over på siden, og det lå blodspor igjen på asfalten.

• Les også: Lagkameraten om skrekkvelten: - Jeg var skikkelig redd

I ettertid ble det klart at italieneren var ved bevissthet da han ble hentet av ambulansen, og senere på kvelden svarte han på spørsmål fra blant andre italienske La Gazzetta dello Sport mens han sengeliggende ble rullet igjennom sykehuskorridorene.

- Jeg har det bra, men det var en veldig stygt fall. Jeg husker ikke hva som skjedde, og jeg husker ikke at jeg falt. Jeg husker at utforkjøringen var vanskelig, og kanskje fikk jeg en sleng på det ene hjulet. Jeg ønsket å avslutte giroen på en god måte, og aller helst hadde jeg blitt værende i feltet hele veien inn, sier Pozzovivo.

Tragiske minner fra Rapallo Sykkelsporten har hatt velt med dødelig utfall tidligere. Med tanke på det var de første minuttene etter Pozzovivos fall svært ubehagelige.

Foran etappestart ble Wouter Weylandt minnet. Han døde etter å ha krasjet på den tredje etappen under 2011-utgaven av giroen.

Også den gangen var målbyen Rapallo, den samme byen Michael Matthews vant tirsdagens etappe.

To velt på to dager Pozzovivo gikk ned for telling allerede under rittets andre dag.

Da var en dumdristig tilskuer årsaken til massevelt i felten.

Tirsdag mistet han kontakten med underlaget i en høyrevenstre sving 35 kilometer unna mål. Legene som behandlet ham på stedet, forsto raskt at det ikke dreide seg om alvorlige hodeskader denne gangen:

- Han hadde slått hodet sitt, og hadde kutt på den ene siden av ansiktet. Han pustet normalt, var ved bevissthet og var i stand til å røre lemmene sine, fortalte doktor Elena Della Valle ifølge cyclingnews.com etterpå.

Giro d´Italia fortsetter med en 150 kilometer lang etappe mellom Chiavari og La Spezia tirsdag. Da fortsetter hovedfeltet uten Pozzovivo.

Artikkelen er laget av sykkelnettstedet www.procycling.no!