KJØPT OPP: Italieneren Massimo Cellinos kjøp av Leeds ble fullført tirsdag etter en lang prosess. Den gamle storklubben er i alvorlige økonomiske problemer.
Foto:     REUTERS/Matthew Roberts
KJØPT OPP: Italieneren Massimo Cellinos kjøp av Leeds ble fullført tirsdag etter en lang prosess. Den gamle storklubben er i alvorlige økonomiske problemer. Foto: REUTERS/Matthew RobertsVis mer

Italiener kjøpte Leeds United

Den gamle storklubben er i alvorlige økonomiske problemer.

Italieneren Massimo Cellinos kjøp av Leeds ble fullført tirsdag etter en lang prosess. Den gamle storklubben er i alvorlige økonomiske problemer.

Ligavinneren fra 1992 har ikke vært i den engelske toppserien siden nedrykket i 2004, og mellom 2007 og 2010 var klubben helt nede på nivå tre.

Nå er Leeds en middelhavsfarer i mesterskapsserien, men økonomiske problemer har truet eksistensen til den tradisjonsrike klubben.

I fjor hadde klubben et underskudd på nesten 100 millioner kroner, og da Cellinos kjøp først ikke ble godkjent av ligaen var det ikke nok penger til å betale spillernes lønn.

Cellino ble først nektet å ta over klubben ettersom han var dømt for økonomiske misligheter i Italia, men avgjørelsen ble overprøvd etter en anke.

Italieneren skal ha betalt 250 millioner kroner for en eierandel på 75 prosent.

Dubai-baserte GFH Capital, som kjøpte klubben for halvannet år siden, skal fortsatt eie 25 prosent av klubben.

(NTB)