Italienere nektet blodtesting

De italienske skiskytterne Rene Catarinussi og Patrick Favre nektet å delta i det frivillige blodtestings-prosjektet under VM. Nå sier IBU at man har funnet interessante resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- 99 prosent av alle utøverne har deltatt i det IOC-startede prosjektet mot blod-doping. To italienske utøvere har ikke avgitt prøve, men det ligger ingen dramatikk i det. Vi hadde forventet at flere ikke ville delta siden utøverne gjennomfører svært mange andre tester, sier Anders Besseberg, president i det internasjonale skiskytterforbundet IBU.

Etter det Dagbladet :på nettet erfarer er det Rene Catarinussi og Patrick Favre som ikke har deltatt i prosjektet. Catarinussi har allerede bekreftet sin nekt og forklart den med at han allerede deltar i mange test-prosjekter.

- Hematocrit-testene som har blitt tatt viser at alle utøverne er under de godkjente verdiene på 48 prosent for kvinner og 52 prosent for menn. Det forteller oss at utøverne vil ha en frisk og fair idrett, sier Besseberg.

Uten å komme med utfyllende detaljer, sa Besseberg på en pressekonferanse søndag formiddag at IBU har oppdaget noen interessante resultater i løpet av test-prosjektet.

- Dette er resultater som krever nærmere studier, og som vi vil sjekke flere ganger. Det kan være helt naturlige forklaringer, som f.eks. at en kvinnelig utøver er gravid, sier Besseberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer