Italienere siktet for drapsforsøk på Liverpool-fans

Også norske supportere ble angrepet i Napoli.

TRE ARRESTERT: Italiensk politi har arrestert og siktet tre italienere for drapsforsøk, etter at flere Liverpool-supportere ble angrepet i Napoli i natt. Foto:  CARLO HERMANN/AFP
TRE ARRESTERT: Italiensk politi har arrestert og siktet tre italienere for drapsforsøk, etter at flere Liverpool-supportere ble angrepet i Napoli i natt. Foto: CARLO HERMANN/AFPVis mer

|||• Direkte klokka 19: Napoli - Liverpool i livestudio

(Dagbladet): Fem Liverpool-supportere er nå skrevet ut fra sykehus, etter at de natt til i dag ble angrepet av Napoli-fans i forbindelse med kveldens Europa League-kamp.

To av engelskmennene ble knivstukket.

Ifølge Telegraph er tre napolitanere arrestert og siktet for drapsforsøk. Også en engelskmann er pågrepet av politiet.

- Umulig å forhindre Italiensk politi viste i dag fram deler av beslaget de gjorde hjemme hos en av de siktede italienerne. Beslaget inneholder blant annet et balltre, flere jernstenger og andre slagvåpen.

- Ultras-gruppa dro på jakt etter engelske supportere. Det er voldelige supportere her i Napoli, så vi ante at noe slik kunne skje - men det er umulig for oss å forhindre dette, sier politileder Filippo Bonfiglio ifølge Press Association.

Italienske myndigheter har i flere år slitt med å få kontroll på de voldelige supporterne som følger fotballen og Napolis mørke sidegater er ikke de tryggeste.

Og stemningen i byen ble kanskje ikke bedre av forhåndsomtalen i avisa Il Mattino Napoli, hvor Liverpool-fansen ble omtalt som hooligans.

- Napoli vil møte Liverpool i Europa League, og byen invaderes trolig av rundt 1000 hooligans fra en av de mest voldelige grupperingene i England, skrev avisa.

STORE BESLAG: Politiet beslagla flere slagvåpen og annet materiale i leiligheten til en av de siktede. Foto: CARLO HERMANN/AFP
STORE BESLAG: Politiet beslagla flere slagvåpen og annet materiale i leiligheten til en av de siktede. Foto: CARLO HERMANN/AFP Vis mer

Alle rapporter fra Napoli tyder derimot på at det er Liverpool-supporterne som har blitt angrepet.

Nordmann angrepet Nordmannen Tage Herstad bor i Liverpool og har reist ned sammen med en kameratgjeng.

- Det var helt vilt. Jeg har aldri opplevd maken. Kompisen min, som var et annet sted enn oss, ble knivstukket. Vi ble også angrepet. De fulgte etter oss på scooter, og jaget oss med blant annet flasker og balltre, sa Herstad til Nettavisen tidligere i dag.

Seinere ble de angrepet av en annen gjeng.

- To av oss ble slått i ansiktet. Jeg ble slått med ei flaske i albuen, sier Herstad.

Dagbladet møtte Tage Herstad i Liverpool tidligere denne sesongen. Han har sett alle klubbens kamper i ei årrekke, og har nå vært på 355 Liverpool-kamper på rad.

- Sjøl hardcorefansen synes nok jeg er litt gæren. Nå gjør jeg som Rune Rudberg, og går for 1000, sa han.

SLAGVÅPEN: En politimann viser fram ett av våpnene de fant i leiligheten. Foto: CARLO HERMANN/AFP
SLAGVÅPEN: En politimann viser fram ett av våpnene de fant i leiligheten. Foto: CARLO HERMANN/AFP Vis mer