Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Italienerne kommer i Armani - spanjolene skammer seg over russiske billigklær

- Aldri hatt på seg noe så stygt.

STILIG? Giorgio Armani har designet Italias offisielle OL-uniform. Det spørs om han er like billig som Spanias gratis-antrekk. Foto: SCANPIX/AP/Antonio Calanni
STILIG? Giorgio Armani har designet Italias offisielle OL-uniform. Det spørs om han er like billig som Spanias gratis-antrekk. Foto: SCANPIX/AP/Antonio Calanni Vis mer

(Dagbladet): Stjernedesignere som Giorgio Armani, Ralph Lauren, Ermanno Scervino, Prada, Stella McCartney og Cedella Marley har alle har satt sine navn på en OL-kolleksjon i år.

Armani står for eksempel bak de italienske utøvernes OL-klær, mens Stella McCartney har designet vertsnasjonens antrekk.

Spanjolene føler seg åpenbart ikke like heldige.

Den spanske olympiske komiteen har nemlig henvendt seg til et russisk klesmerke, Bosco, for sine antrekk. Klærne har de fått gratis, noe som kommer godt med i en kriserammet spansk økonomi.

Men resultatet faller ikke utøvere i smak, skriver Telegraph.

Aldri hatt på seg noe så stygt
Gullvinner i padling Saul Craviotto er blant dem som har twitret galgenhumoristisk om antrekket, og har lagt ut et fotografi av seg selv med bildeteksten:

- Er hjemme og prøver OL-klærne. Det er best jeg ikke sier hva jeg mener, jeg lar det være opp til dere ...

MELLOMFORNØYD: Saul Craviotto postet dette bildet av seg selv på Twitter, men vil ikke ut med hva han egentlig mener om antrekket. Foto: Craviottos Twitter-konto.
MELLOMFORNØYD: Saul Craviotto postet dette bildet av seg selv på Twitter, men vil ikke ut med hva han egentlig mener om antrekket. Foto: Craviottos Twitter-konto. Vis mer

Ansiktsuttrykket hans forteller likevel en del.

Landhockey-spiller Alex Fabregas følger opp med meldingen «OL-utstyret, det finnes ingen adjektiver», mens tidligere verdensener i tennis Carlos Moya skriver om kollega Feliciano Lopez:

- Gleder meg til å se Feliciano Lopez i det offisielle OL-antrekket. Han har aldri hatt på seg noe så stygt i sitt liv.

Snakkiser overalt
Bosco har også designet antrekkene til Russland og Ukraina, med vekslende hell, ifølge moteredaktør Marie Nord, som vurderte noen av OL-antrekkene for Dagbladet nylig.

- Her ser det ut som om en treåring har fått utfolde seg fritt på noen joggedresser. Bosco har levert drakter til det olympiske laget i over 10 år, så kanskje de drakk litt mye vodka og kjedet seg sånn på kontoret at de lagde det her? Man ser dem når de kommer, i hvert fall, uttalte Nord.

Moods of Norway har forøvrig designet de norske OL-antrekkene, til terningkast seks og merkelappen «råsexy» fra Dagbladets moteekspert, Hege Varsi.

- Jeg er sjeleglad for at vi har de fargerike og morsomme Moods-gutta bak roret, mener Varsi.

FORNØYD: - Jeg hadde håpet at vi fikk vrikke på oss som vi ville, men jeg fikk bare lov å posere én gang, sa friidrettsutøver Ezinne Okparaebo da hun var modell for kleskolleksjonen til den norske OL- og Paralympicstroppen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FORNØYD: - Jeg hadde håpet at vi fikk vrikke på oss som vi ville, men jeg fikk bare lov å posere én gang, sa friidrettsutøver Ezinne Okparaebo da hun var modell for kleskolleksjonen til den norske OL- og Paralympicstroppen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Og antrekkene er snakkiser i flere land enn i Spania.

Svenskene har som russerne gått på billigsalg for årets OL-klær: De bruker den kinesiske billigprodusenten Li Ning. En «klädkatastrof» skrev Expressens motekommentator om resultatet.

I USA har det også blitt storm, etter at det kom fram at Ralph Laurens OL-kolleksjon er produsert i Kina.

Vi kan samtidig nevne at et stort navn ikke nødvendigvis er en garanti for fornøyde utøvere. Tour de France-vinner Bradley Wiggins har nettopp fått sitt Stella McCartney-utstyr, og twitrer:

- Kom nettopp til OL, fikk alle klærne. Mener fortsatt Stella var litt «Lucy In The Sky» da hun klemte ut denne ... Positivt ment. Kommer i hvert fall til å stikke seg ut.

SNASENT? Ukraina har samme leverandør som Spania og Russland. Her er stavsprang-legenden Sergej Bubka, nå president i landets olympiske komité. Foto: SCANPIX/REUTERS/Anatolii Stepanov
SNASENT? Ukraina har samme leverandør som Spania og Russland. Her er stavsprang-legenden Sergej Bubka, nå president i landets olympiske komité. Foto: SCANPIX/REUTERS/Anatolii Stepanov Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media