Italienerne trygler om vinterpause i England

- Vi bor ikke i Midtøsten eller Afrika, sier Di Matteo.

KALDT OG TØFT: WBA-manager Roberto Di Matteo er en av managerne som ønsker seg en vinterpause i Premier League, for spillerne skyld.Foto: SCANPIX/AFP/PHIL COLE
KALDT OG TØFT: WBA-manager Roberto Di Matteo er en av managerne som ønsker seg en vinterpause i Premier League, for spillerne skyld.Foto: SCANPIX/AFP/PHIL COLEVis mer

Manchester City-manager Roberto Mancini gir sin støtte til flere kollegers ønske om vinterpause i engelsk eliteseriefotball.

Mans Spania, Italia og Tyskland nyter fotballfri romjul, må toppklubbene på balløya ut i fire kamper i løpet av ti dager. Og ikke nok med det: Kampene kan vise seg å bli helt avgjørende i tittelkampen til slutt.

2. juledag (Boxing Day) markerer starten på råkjøret.

- I England er Boxing Day-kampen svært viktig. Men kanskje behøver også britiske spillere å hvile en gang imellom. Ikke nødvendigvis 2. juledag, men kanskje man kunne innføre en uke vinterpause i januar for alle spillerne, sier Roberto Mancini.

Landsmannen Roberto Di Matteo, som styrer West Brom, støtter City-manageren.

- Vi bor ikke i Midtøsten eller Afrika. Vi hører til i England i Nord-Europa, så hvorfor skal vi ikke ha vinterpause? Hvert eneste år faller snø, baner er frosne, treningsfelter er frosne, det er utrygt for supporterne. Gi oss en pause, oppfordrer italieneren.

Chelsea-manager Carlo Ancelotti er svært kritisk til kampoppsettet i romjulen. Hans lag er satt opp i to kamper i løpet av tre dager. Serietoeren får bryne seg på Arsenal mandag og Bolton to dager senere.

Bolton spiller mot West Brom 2. juledag og får en dag mer hvile enn Chelsea.

- Vi er sjanseløse på å hente oss inn igjen. En dag mindre pause enn motstanderen er en ulempe for oss, mener Ancelotti.

(NTB)