Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Italiensk aften

Juventus vant etter ekstraomganger med ti mann. Valencia røk mot Inter. Leeds slo Fulham i Premier League. Kveldens kamper.

VALENCIA - INTER 2-1
BARCELONA - JUVE 1-2:

Det var ikke til å tro det som skjedde for Barcelona-fansen seint i kveld. Det var kvelden da de skulle redde sesongen. Og etter at laget utliknet og Juventus fikk Edgard Davids utvist lå alt til rette for en festkveld.

Men da Barcelona presset som verst i andre ekstraomgang, og like etter at Patrick Kluivert hadde misset en stor sjanse, dukket Juves Zalayeta opp.

Etter 114 spilleminutter satte innbytteren inn målet som sendte Juventus til semifinale. Etter to ganger 1-1 på nitti minutter sto de sebrastripete fra Torino distansen best.

Valencia presset

Også i Valencia ble det italiensk fest.

Mange nøytrale fotballtilskuere vil nok beklage at Valencia ikke tok seg til semifinalen i Champions League på bekostning av Inter Milan. Ikke minst etter å ha sett dagens kamp på Mestalla.

Til tider kjørte nemlig spanjolene over de italienske gjestene. Men det var Inter som startet best - takket være en gavepakke fra Valencias Roberto Ayala.

Stopperen, som mange mener er blant verdens beste forsvarsspillere, glapp ballen til Christian Vieiri. Italia-spissen fikk to sjanser og satte den andre i åpent mål.

Pablo Aimar fikk Valencia raskt tilbake i kampen. John Carew var involvert i forspillet da den tekniske argentineren satte inn 1-1.

Andre omgang ble et massivt press mot Inters mål. Men Valencia-spillerne hadde ikke dagen foran mål og bakerst hadde Inter en god keeper i Francesco Toldo.

Til slutt traff Ruben Baraja med et perfekt hodestøt etter et hjørnespark, men det ble med det. 2-1-seier var ikke nok for Valencia etter at Inter vant 1-0 i Italia.

John Carew spilte fra start, men måtte ut med krampe et kvarter før slutt.

Leeds vant

I tillegg til kveldens kamper i Champions League, ble det spilt én kamp i Premier League. Der gjorde Eirik Bakkes Leeds jobben mot Fulham. Bakke og co. vant 2-0 og sikret seg tre viktige poeng. Laget tok seg opp til 15. plass med dagens seier.

Mark Viduka scoret begge målene for Leeds - et mål tidlig i hver omgang.

Bakke spilte hele kampen for Leeds.FAKTA FRA KVELDENS KAMPER:

Champions League, kvartfinaler 2. kamp:

Valencia (Spania) - Inter (Italia) 2-1 (0-1), sammenlagt 2-2 (Inter videre på bortemålsregelen). V: Aimar (7), Barraja (51). I: Vieri (5). T: 52.000.

Barcelona (Spania) - Juventus (Italia) 1-2 eo (2-3 sammenlagt, Juventus til semifinalen). B: Xavi (66). J: Nedved (53), Zalayeta (114). T: Rødt kort: Edgard Davids, Juventus (79).

Premier League, 35. runde:

Leeds - Fulham 2-0 (1-0). L: Vuduka (4, 49). T: 37.220.

<B>INTER-HELT:</B> Christian Vieris mål holdt til avansement for Inter. Foto: Scanpix/Reuters
VIDUKA X 2:</B> Mark Viduka scoret to viktige Leeds-mål. Foto: Scanpix/Reuters
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media