DOPET SEG: Michael Rasmussen, her etter å ha vunnet den 16. etappen av Tour de France i 2007, brukte blant annet EPO, veksthormoner, testosteron, insulin, kortison og blodoverføringen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
DOPET SEG: Michael Rasmussen, her etter å ha vunnet den 16. etappen av Tour de France i 2007, brukte blant annet EPO, veksthormoner, testosteron, insulin, kortison og blodoverføringen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

Italiensk avis: - Bjarne Riis har solgt sykkellaget sitt til russisk finansmann

Alle dopingsakene skal være årsaken.

Bjarne Riis (49) kan være på vei ut av sykkelsporten. Ifølge La Gazzetta dello Sport er Danmarks sterkeste sykkellag havnet på utenlandske hender.

For Gazzettaen skriver søndag at Bjarne Riis angivelig har solgt sitt sykkellag til tidligere sponsor, den russiske finansmannen Oleg Tinkov.

Kyllingens skyld? For knappe 60 millioner kroner skal Tinkov ha sikret seg Team Saxo-Tinkoff, men laget selv nekter for salget.

- Normalt kommenterer vi ikke slike rykter som dette, men jeg vil gjerne avkrefte at Tinkov har kjøpt laget, sier pressemedarbeider i Saxo-Tinkoff, Allan Rasmussen, til Danmarks Radio.

Ifølge La Gazzetta dello Sport er det Michael Rasmussens dopingavsløringer og trusselen om en ny dopingsak som skal være en av årsakene til at den tidligere Tour de France-vinneren er villig til å selge livsverket sitt.

Hemmelig reise Tinkov har ikke kommentert artikkelen, men skrev onsdag «Humøret er topp. Jeg sier ikke hvem og hvor. Hemmelige reise» på sin Twitter-profil.

I sommer klarte ikke Riis og Tinkov å bli enig om en sponsorforlengelse. Partene gikk da hver til sitt, men Tinkov hevdet hele tiden at han ikke var ferdig med sykkelsporten. Han ønsket å overta et lag som han kunne drive som sitt eget.

(NTB)

DOPET SEG OGSÅ: Alberto Contandor ble utestengt i to år for å ha dopet seg under Tour de France i 2010. Også Bjarne Riis (t.h.) har innrømet dopingbruk. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix
DOPET SEG OGSÅ: Alberto Contandor ble utestengt i to år for å ha dopet seg under Tour de France i 2010. Også Bjarne Riis (t.h.) har innrømet dopingbruk. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix Vis mer