- SPURS-KLAR: AC Milans tidligere trener Massimiliano Allegri er ifølge en italiensk avis klar som Tottenham-manager fra 1. juli. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix
- SPURS-KLAR: AC Milans tidligere trener Massimiliano Allegri er ifølge en italiensk avis klar som Tottenham-manager fra 1. juli. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB ScanpixVis mer

Italiensk avis: Her er Tottenhams nye manager

- Har skrevet under.

(Dagbladet): - Tidligere AC Milan-boss Massimiliano Allegri (46) har skrevet under som ny Tottenham-manager. Det melder den italienske avisa Corriere dello Sport i dag.

Italieneren fikk sparken i Milan i januar, etter tre år i klubben.

Tottenham hang lenge med i kampen om en plass blant de fire beste i serien denne sesongen, men ustabil form og - nærmest som vanlig - utskiftninger på trenerbenken har gitt nord-londonerne trøbbel.

To mann ut Andre Villas-Boas fikk fyken etter 0-5 for Liverpool i desember, mens Tim Sherwood - som i utgangspunktet ble gitt en kontrakt ut neste sesong - er ferdig i mai.

Tottenham har vært linket til både Louis van Gaal og Luciano Spalletti de siste månedene, men nå tyder mye på at en annen italiener altså er klar for White Hart Lane.

I hvert fall om Corriere dello Sport har kildene sine i orden.

Avisa skriver at Allegri allerede har skrevet under, at han skal starte i sin nye jobb 1. juli og at han har vært mye i London den siste tida, blant annet for å bli bedre i engelsk.

46-åringen skal ifølge rapportene ta med seg tidligere Milan-assistent Mauro Tassotti til den britiske hovedstaden.

Baldinis ønske Tottenhams tekniske direktør Franco Baldini har måttet tåle mye kritikk denne sesongen.

Italieneren pekes ut som hovedansvarlig for alle Tottenhams sommerkjøp, og med kritiske øyne er det bare én av dem - Christian Eriksen - som har slått til.

Styreleder i klubben, Daniel Levy, har tydeligvis fortsatt tiltro til Baldini. Ifølge Corriere dello Sport er det nemlig italieneren som ønsker seg landsmannen Allegri til klubben.

Allegri spilte i sin tid for en rekke klubber i lavere divisjoner, men CV-en hans er langt mer imponerende når det kommer til managerdelen.

De andre managerne i Serie A kåret 46-åringen til årets manager i den italienske toppserien da han førte svake Cagliari til 9. plass i 2008/09-sesongen.

Seinere tok han over AC Milan, og i storklubben vant han blant annet Serie A og Coppa Italia, før han fikk sparken etter drøyt tre år i januar.