Italiensk EM-spiss på vei til Liverpool

Men Liverpool-manageren er usikker på framtida til Andy Carroll.

FIKK IKKE SPILLE: Men 21 år gamle Fabio Borini (til venstre) var blant spillerne som fikk medalje etter at Italia nådde EM-finalen, der det ble 0-4-tap mot Spania. Han scoret ni seriemål på 24 kamper for Roma i sesongen som var. Foto:   AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
FIKK IKKE SPILLE: Men 21 år gamle Fabio Borini (til venstre) var blant spillerne som fikk medalje etter at Italia nådde EM-finalen, der det ble 0-4-tap mot Spania. Han scoret ni seriemål på 24 kamper for Roma i sesongen som var. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUDVis mer

(Dagbladet): Spissen Fabio Borini (21) scoret ni mål på 24 seriekamper for Roma sist sesong.

Nå nærmer han seg en overgang til Liverpool.

På en pressekonferanse mandag avslørte manager Brendan Rodgers at han var i ferd med å gjøre en «spennende signering», og BBC melder i kveld at det dreier seg om hans gamle elev Borini.

21-åringen, som var en del av Italias EM-tropp i Polen og Ukraina uten å få spilletid, jobbet med Rodgers på akademiet og reservelaget til Chelsea mellom 2007 og 2008.

Senere hentet han også Borini på lån til Swansea i 2011, der italieneren hjalp laget med opprykk til Premier Leage gjennom sine seks mål på ni kamper.

Rodgers selv har ennå ikke gått ut med noe navn, men er overbevist om at supporterne har noe å glede seg til.

- Han blir glimrende, det er jeg sikker på. Supporterne kommer til å elske ham. Forhåpentligvis kan vi hente inn to eller tre spillere til, og med gruppa jeg allerede har tilgjengelig, lover det veldig godt for oss. Det vil kunne gi oss bredden i troppen til at det blir kamp om hver posisjon, sa han.

Tross sin unge alder har Borini allerede flyttet mye på seg. Etter oppholdet i Swansea dro han videre til Parma. Men han ble raskt lånt ut på ny, denne gangen til Roma.

Ifølge Daily Telegraph har Roma sikret seg opsjon på Borini, verdt sju millioner pund. Avisa skriver at Parma og Roma begge eier 50 prosent av spissen.

Liverpool skal likevel være nær å sikre seg Borini, og BBC mener å vite at overgangssummen vil ligge på rundt åtte millioner pund.

Hva en eventuell overgang kan bety for Andy Carrolls framtid i Liverpool er uvisst.

Rodgers ga i hvert fall ingen garantier i dag.

- Tiden vil vise om han og de andre spillerne er i planene mine, det er jobben min å vurdere det. For enhver spiller vil det være en måte å spille på og et system som gir dem muligheten til å skinne, sa Rodgers - som er kjent for sin pasningsorienterte fotball fra tiden i Swansea.

På spørsmål om et utlån kan være aktuelt, var han ikke avvisende.

- Det er noe jeg må vurdere, det må jeg være ærlig på, sa han ifølge Daily Telegraph.

MÅ VISE SEG FRAM: Brendan Rodgers kan ikke love at Andy Carroll inngår i hans framtidsplaner. Foto: REUTERS/Phil Noble
MÅ VISE SEG FRAM: Brendan Rodgers kan ikke love at Andy Carroll inngår i hans framtidsplaner. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer