Italiensk fotball på gang

Etter en sommer med fullstendig økonomisk kaos i italiensk fotball er topplagene i siget i Europa. Les nyhetene før Champions League-runden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Blant de italienske gigantene er det bare AS Roma som har skuffet så langt i årets Champions League. Riktignok fikk Inter kjørt seg på Lerkendal, men Hector Cupers menn tok med seg et vitalt poeng hjem til Milano. Roma derimot fikk en lei start på hjemmebane. Real Madrids stjernegalleri holdt lekestue på Olympiastadion og returnerte til Spania med en komfortabel 3-0-seier.

Heller ikke i den hjemlige serien har Roma fått det til, og forrige helgs forsmedelige hjemmetap for Modena er det tilnærmet krise i klubben. Null poeng både i Serie A og i Champions League er ikke hverdagskost for en italiensk seriemester.

Nå venter AEK Athen og greske fotballfanatikere på Francesco Totti og resten av Fabio Capellos menn.

Milan vant sin første gruppespillkamp mot Lens, og skal gjeste et imponerende Deportivo La Coruna i Nord-Spania. Deportivo sjokkerte hele Fotballeuropa med sin sterke borteseier over Bayern München, og Milan skal jobbe hardt for å få med seg poeng fra Spania.

Italienske klubblag dominerte lenge europeisk fotball, men har ikke vært i kvartfinalen i den gjeveste cupen siden Valencia lekte seg med Lazio i Champions League-kvarten for tre år siden. I år har italienerne troen på at de skal bite bedre fra seg.

Juventus skal parkere Dynamo Kiev i Torino, mens Inters stjerner satser på å stå fram i en bedre utgave mot Ajax enn det de klarte på Lerkendal. Med seier i disse kampene begynner puljespillet å se ut som en overkommelig oppgave for de to gigantene.

Men den mest imponerende kampen forrige uke var nok Real Madrids slakt av Roma i Italia. Spørsmålet er hvem som er i stand til å stoppe den spanske parademarsjen i årets Champions League, og i morgen skull Ronaldo debutert i Madrid men en ankelskade setter ham på tribunen. Belgiske Racing Genk må spille over evne om de skal ha håp om å få med seg noe fra San Bernabeu. Har du trua, får du elleve i odds hos Norsk Tipping på Genk-seier.

Alle de fire spanske klubbene vant åpningskampene sine i Champions League i forrige uke, men de kan få det tøffere med å følge opp nå. Barcelona slo Trond Sollieds Brgge enkelt hjemme (selv om resultatet tilsier en jevn kamp), men skal nå reise til Istanbul og møte Galatasaray. Tykerne tapte det tilsvarende oppgjøret i fjor, men øyner nå muligheten for poeng mot Barcelona. Galatasaray har vist fryktinngytende form så langt i år, og viste med seieren borte over Lokomotiv Moskva at de ikke blir noen kasteball i Europa. Og i hvert fall ikke i Istanbul.

Valencia og John Carew imponerte også i forrige uke da de overlegent parkerte Liverpool på Mestalla. Nå venter en overkommelig oppgave borte mot Spartak Moskva. Moskovittene gikk på en smell mot Basel i forrige runde, og må ta poeng mot Valencia i morgen. Det klarer de sannsynligvis ikke. I den samme gruppa er Liverpool også i dødens posisjon. Med tap på hjemmebane mot Basel kan løpet alerede være kjørt for John Arne Riise og hans lagkamerater i humor- og musikkbyen på Englands vestkyst.

For den tyske storheten Bayern München vil det også være en gedigen nedtur om de ikke klarer å rette på poenghøsten fra den første runden. Tapet på Olympiastadion for Deportivo har tvunget Bayern til å satse offensivt på utebane. Lens er i så måte det mest passende laget å slå borte i den tøffe gruppa. Verken Deportivo eller Milan er kjent for å gi ved dørene på eget gress.

Både Arsenal og Manchester United vant programmessig sine hjemmekamper. United er vel det laget som har vist dårligst form så langt i år, og Maccabi Haifa skal ikke være noen målestokk for de røde djevlene.

I kveld får de garantert sterkere motstand når Bayer Leverkusen står på motsatt banehalvdel. Tyskerne har hatt en utrolig skuffende sesongåpning etter å ha vært nesten-laget både i serien og i Champions League forrige sesong. Slakten i Hellas var vel heller ikke det Klaus Toppmøller hadde sett for seg, og Leverkusen må ta poeng fra United i Tyskland. Olympiakos i scoringshunør henter sannsynligvis tre poeng i Israel, selv om greske lag er notoriske for sine bortebanekomplekser.

Arsenal på sin side kan si seg fornøyde med et poeng borte mot PSV Eindhoven. Både nederlenderne og Auxerre skal slite med å ta poeng fra the Gunners på Highbury, og med 10 poeng i gruppespillet er Arsene Wengers menn sikret en plass i neste runde.

Newcastle må hente en trepoenger på St. James' Park mot Feyenoord for ikke å bli hektet av i puljespillet. En laber oppvisning i Kiev sørget for en begredelig start for the Magpies, med to kamper mot Juventus i bakhånd er hjemmekampen mot nederlednerne en nøkkelkamp. Kanksje kan 2-0-seieren i lokaloppgjøret mot Sunderland i helgen virke positivt på Bobby Robsons menn?

Dagbladet.no følger Champions League direkte i kveld klokken 20.45.

PÅ GANG: Italienerne tror de er rustet til å innta tronen i Europa igjen.
PÅ ETTERSKUDD I EUROPA: Newcastle må vinne mot Feyenoord for å ha noen som helst mulighet til videre avansement i Champions League.
TIDENES BESTE KLUBBLAG?</B> Årets utgave av real Madrid har blitt karakterisert som det. Ronaldo må dessverre stå over også morgendagens kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer