Italiensk fotballs første offer

Fiorentina er stengt ute fra Serie B på grunn av manglende økonomiske garantier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fiorentina har vunnnet Serie A to ganger, og har klassespillere som den portugisiske landslagsspilleren Nuno Gomes på laget. Nå risikerer klubben å bli plassert i den laveste av de to Serie C divisjonene.

Klubben rykket ned fra Serie A i vår, og måtte stable på beina rundt 150 millioner kroner for å få lov til å fortsette i Serie B denne sesongen. Det har ikke klubben klart, til tross for at klubbeier Vittorio Cecchi Gori sa seg villig til å selge noen av aksjene sine i klubben.

«Vi er ikke i Serie B. Det er offisielt. Akkurat nå ser et utvalg på mulighetene for om vi kan spille i Serie C» står det på klubbens offisielle hjemmeside.

Klubben kan bli tvunget til å selge unna klassespillerne sine, men ovegangsmarkedet i Italia er veldig tørt, så det er usikert hvor mye klubben vil få igjen for investeringene sine.

I verste fall kan Gomes og de andre stjernene måtte finne seg i å spille i italiensk fjerdedivisjon neste år.

Men alt håp er ikke ute. Presidenten i den italienske ligaen og sjefen i Serie A-klubben AC Milan, Adriano Galliani, lover å hjelpe den kriserammede klubben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer