Italiensk journalist til Høgmo: - I Italia hadde du blitt drept

Én seier på elleve kamper som norsk landslagssjef.

ULLEVÅL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo stilte i dag til den siste pressekonferansen før morgendagens EM-kvalifiseringskamp mot Italia. Mats Møller Dæhli var sammen med landslagssjefen på podiet.

- Mulighetenes Arena Det er nå snart ett år siden Høgmo tok over som landslagssjef. Han føler at utviklingen har gått i riktig retning.

- Vi har fått testet ut flere spillere. Vi er i ferd med å gjennomføre et generasjonsskifte, og vi får satt en del spillere vi kan bygge laget rundt videre.

- Som jeg har sagt før, dette er ikke arenaen for bekymring. Det er mulighetenes arena, og vi har stor tro på en god progresjon gjennom hele kvalifiseringen. Men det er klart vi ønsker å maksimere prestasjonen i nuet, sier Høgmo.

- Jo snarere vi vinner en kvalikkamp, jo tidligere genererer vi selvtillit. En seier i morgen vil gi oss god fart videre. Det er det ingen tvil om.

Se pressekonferansen i opptak her!

Fullsatt Det er ventet et fullsatt Ullevål tross svake resultater. Høgmo mener det er en god grunn til det.

- Årsaken er den spillergruppa vi har. Den entusiasmen som er rundt norsk spillerutvikling på gressrotnivå setter fokus på at vi vil utvikle internasjone spillere på toppnivå. Det er vi i ferd med å få. Vi har troa på framtiden. Det er en voldsom inspirasjon for spillergruppa.

Fra italiensk presse kom det spørsmål om Høgmo hadde sett Italia-kampen mot Nederland, og hva han tenkte om å møte et Italia uten Pirlo og Balotelli.

- Selvfølgelig. Pirlo er en verdensklassespiller, men det er også de Rossi. Det er små nyanser. Det er et hardarbeidende spisspar som er veldig spennende, og Immobile har mye av de samme kvalitetene som Balotelli. Kanskje til og med enda mer stabil. Det er et lag med stor L som vi møter, sier han.

En anner italiener stilte Høgmo til veggs med at han hadde blitt «drept» med én seier på elleve kamper.

- Vi har mange spillere som er på vei opp i både Norge og Italia. Vi har valgt å spille mot gode lag så vi får kjenne på hvor nivået, sier Høgmo.

- Stort å representere Norge Møller Dæhli fikk spørsmål hva han synes om å allerede være en sentral brikke i en EM-kvalifisering så kort tid etter at han fikk sitt gjennombrudd på landslaget.

- Ja, det er nå vi skal begynne å plukke poeng. Jeg føler veien hit har vært bra. Vi har startet nytt prosjekt, og jobba beinhardt for å være klare. Det er et godt samhold i gruppa, sier han.

- Først og fremst stort å få representere landet mitt. Det er utrolig gøy, og jeg gleder meg veldig.

• Kampen kan du følge her på Dagbladet i Fotball Direkte i morgen. Avspark er klokka 20.45.

 DAGEN FØR DAGEN:  Per-Mathias Høgmo møtte pressen før møtet med Italia.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
DAGEN FØR DAGEN: Per-Mathias Høgmo møtte pressen før møtet med Italia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer