NÆRE: Umberto Bossi og Silvio Berlusconi. Foto: AFP
NÆRE: Umberto Bossi og Silvio Berlusconi. Foto: AFPVis mer

Italiensk politiker: - Klart vi bestikker Slovakia

Politiker sjokkerer.

|||De italienske separatistparet Lega Nord mener at landslaget vil kjøpe seg til VM-suksess, og at de har bestukket Slovakia for å sikre seg en plass i åttedelsfinalen.

— Uansett så vil de ha kjøpt kampen. Neste sesong vil det være to eller tre slovakere som spiller i italienske lag, sa partiets leder Umberto Bossi.

Bossi, som er en av statsminister Silvio Berlusconis støttespillere, kom med disse beskyldningene da han ble spurt om han trodde Italia ville ta seg videre i VM.

Gnisningene mellom partiet og landslaget startet i forkant av VM da ministeren Roberto Calderoli mente det var umoralsk av spillerne å ta hjem store seiersbonuser under de rådende økonomiske forholdene.

Etter litt debattering og skittkasting bestemte «Gli Azzuri» at de skal donere en del av seierspengene sine, hvis de blir blant de tre beste, til neste års italienske 150 årsjubileum som uavhengig nasjon.

(NTB)

FORNØYD? Italia-trener Marcello Lippi er neppe fornøyd med de siste uttalelsene fra italienske politikere. Foto: EPA
FORNØYD? Italia-trener Marcello Lippi er neppe fornøyd med de siste uttalelsene fra italienske politikere. Foto: EPA Vis mer