Italiensk presse skylder på spillerne

Forgjengeren Giovanni Trapattoni ble latterliggjort og holdt ansvarlig av italiensk presse. Marcello Lippi slipper imidlertid unna kritikk etter det pinlige 0-2 tapet for Island.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er spillerne som får skylden for tapet, som er et nytt sjokk for en gang så seiersvante italienerne.

Italia har de siste årene forsvunnet hodestups ut av både VM og EM. Nå frykter italienske journalister at Italia ikke engang makter å komme til VM i Tyskland i 2006. 4. september starter kvalifiseringen med Italia - Norge på Renzo Barbera i Palermo.

«Kjære Marcello, dette blir tøft», skriver anerkjente Corriere dello Sport. Avisen vet ikke om den skal rangere tapet som verre enn VM-fadesen mot Sør-Korea i 2002. «De siste årene har vi opplevd alt, det ser ikke ut som det finnes noe grense for hvor galt det kan gå», fortsetter sportsavisen torsdag.

Serie A sparkes ikke i gang før 12. september, men pressen vil ikke unnskylde spillernes dårlige form med at de er i oppkjøringsfasen.

«Sannheten er langt enklere. Vi har fått ny sjef, men ikke ny mentalitet. Troppen mangler kraft, lidenskap og personlighet», raser avisen som mener Lippi nå ser hvor dypt det italienske laget har sunket.

I den største sportsavisen, Gazzetta dello Sport, frykter man at Italia aldri kommer til Tyskland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer