Italiensk presse skylder på spillerne

Forgjengeren Giovanni Trapattoni ble latterliggjort og holdt ansvarlig av italiensk presse. Marcello Lippi slipper imidlertid unna kritikk etter det pinlige 0-2 tapet for Island.

Det er spillerne som får skylden for tapet, som er et nytt sjokk for en gang så seiersvante italienerne.

Italia har de siste årene forsvunnet hodestups ut av både VM og EM. Nå frykter italienske journalister at Italia ikke engang makter å komme til VM i Tyskland i 2006. 4. september starter kvalifiseringen med Italia - Norge på Renzo Barbera i Palermo.

«Kjære Marcello, dette blir tøft», skriver anerkjente Corriere dello Sport. Avisen vet ikke om den skal rangere tapet som verre enn VM-fadesen mot Sør-Korea i 2002. «De siste årene har vi opplevd alt, det ser ikke ut som det finnes noe grense for hvor galt det kan gå», fortsetter sportsavisen torsdag.

Serie A sparkes ikke i gang før 12. september, men pressen vil ikke unnskylde spillernes dårlige form med at de er i oppkjøringsfasen.

«Sannheten er langt enklere. Vi har fått ny sjef, men ikke ny mentalitet. Troppen mangler kraft, lidenskap og personlighet», raser avisen som mener Lippi nå ser hvor dypt det italienske laget har sunket.

I den største sportsavisen, Gazzetta dello Sport, frykter man at Italia aldri kommer til Tyskland.

«Alarmen ringer foran kvaliken, vi har sen seriestart. Finner spillerne formen?», skriver de bekymret.

Det er kun den italienske supercupfinalen mellom ligavinner Milan og cupmester Lazio som arrangeres før kvalifiseringskampen mot Norge, i tillegg til lagenes egne treningskamper. Juventus og Inter er dessuten med i kvalifiseringskampene til mesterligaen, men uavgjort mot henholdsvis Djurgården og Basel i første kamp skremmer ingen.

(.NTB)

KINKIG START: Marcello Lippi så sine disipler tape 2-0 for Island i debuten sin.