Italiensk profil fikk oppfylt drømmen med Bjørndalen: - En perfekt partner

Karin Oberhofer og Ole Einar Bjørndalen vant den uvanlige mixed-stafetten i Russland, mens Tiril Eckhoff kapret 3. plassen sammen med Anton Sjipulin.

VANT: Sammen med Ole Einar Bjørndalen vant Karin Oberhofer den uvanlige mixed-stafetten i Russland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VANT: Sammen med Ole Einar Bjørndalen vant Karin Oberhofer den uvanlige mixed-stafetten i Russland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var nytenkende og banebrytende da mixed-stafetten, med to kvinner og to herrer fra hver nasjon, kom på skiskytterprogrammet. Etter en del misnøye og kritikk i startfasen, har den denne øvelsen etter hvert blitt en stor suksess.

Denne helga har skiskyttersporten prøvd ut en modernisering av mixed-stafetten, som en del av de russiske rennene «Champions Race» og «Prize of the Governor of the Tyumen Region» på Geolog stadion i russiske Tjumen.

I den nye versjonen av mixed-stafetten, gikk én kvinne og én mann på tvers av nasjonene i par. Utvelgelsen skjedde på samme måte som man gjør på barneskolen: med «førstevelger» og «andrevelger».

Den italienske duoen Karin Oberhofer og Dorothea Wierer fikk velge partner først. Oberhofer valgte tidenes beste skiskytter, Ole Einar Bjørndalen, mens Wierer valgte verdens beste skiskytter, Martin Fourcade.

Bjørndalen avgjorde Dernest bestemte Tiril Eckhoff seg for at hun ville gå i tospann med det russiske hjemmehåpet Anton Sjipulin.

Videre gikk blant annet Gabriela Soukalova med Michael Slesingr, Nadezhda Skardino med Simon Schempp, Simon Fourcade sammen med Anais Bescond og Fredrik Lindström med Ektaterina Yurlova.

Men ingen kunne hamle opp med Bjørndalen og Oberhofer. Den italienske stjerna ga Bjørndalen et lite forsprang på Fourcade og Sjipulin, som er kanskje de to presumptivt tøffeste man kan møte på en ankeretappe.

First time competing in team with this Russian superstar @anton_shipulin ???? ? #davaidavai

A photo posted by Tiril Eckhoff (@tirileckhoff) on


Men Bjørndalen imponerte nok en gang da han skjøt lynraskt og feilfritt mens Fourcade og Sjipulin bommet. Dermed kunne han juble sammen med sin italienske partner foran Fourcade og Wierer på 2. plass, mens Eckhoff og Sjipulin ble nr. 3.

- En drøm å gå med Bjørndalen Den italienske avisen Neveitalia gir den norsk-italienske triumfen god spalteplass, mens Oberhofer forteller om hvorfor hun valgte Bjørndalen som partner i et interjvu med russiske Sport Express.

- Jeg har alltid hatt en drøm om å gå sammen med Bjørndalen, som har så mange OL- og VM-gull. Med denne seieren ble drømmen virkelig. Han er en fantastisk idrettsutøver. Det er veldig stort å vinne sammen med ham. Bjørndalen var en perfekt partner i dag, forteller Oberhofer.

- Atmosfæren var fantastisk. Været var deilig, løypene godt preparert og stemningen var strålende. Når jeg vinner sammen med Bjørndalen i tillegg, kunne det egentlig ikke vært noe bedre, skryter 30-åringen.

Resultatlista fra mixed-stafetten (hentet fra Neveitalia):
1. OBERHOFER Karin - Ole Einar Bjorndalen (1 + 1 + 0 + 0) 33'36 "6 
2. WIERER Dorothea - FOURCADE Martin (1 + 2 + 1 + 1) to 12 "3 
3. Eckhoff Tiril - Anton Shipulin (1 + 2 + 1 + 2) at 15 "0 
4. BESCOND Anais - FOURCADE Simon (0 + 0 + 2 + 2) 17 "1 
5. YURLOVA Ekaterina - LINDSTRÖM Fredrik (0 + 0 + 1 + 1) to 19 "4 
6. VILUKHINA Olga - Babikov Anton (2 + 1 + 0 + 1) to 46 "4 
7. HILDEBRAND Franziska - Jean Guillaume Beatrix (1 + 0 + 1 + 1) to 52 "6 
8. SKARDINO Nadezhda - SCHEMPP Simon (1 + 1 + 1 + 3) to 52 "9 
9. SOUKALOVA Gabriela - SLESINGR Michal (0 + 0 + 1 + 2) in 1'01 "2 
10. ZAGORUIKO Anastasia - GARANICHEV Evgeny (1 + 1 + 1 + 4) at 1'17 "4

#1 with Ole Einar Bjørndalen ??

A photo posted by Karin Oberhofer (@karin_oberhofer) on


Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer